Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Här är inredningsdetaljen du ska ha hemma – enligt ditt stjärntecken

07 maj, 2024 
AvStina Meyerson
inredning enligt stjärntecken inspiration
Är du på jakt efter inredningsinspiration? Låt stjärnorna guida dig till möblerna eller dekorationsföremålen som passar dig perfekt – enligt ditt stjärntecken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tycker du, likt många andra, att det är spännande med astrologi? Då är det dags för dig att se vad stjärnorna säger när det kommer till inredning! Ska du satsa på en uttrycksfull spegel, en mysig filt eller en bekväm fåtölj? Är din stil lekfullt dansk, eller kanske är det tidlösa designklassiker som gäller för dig?

ELLE Decoration har kartlagt vilken inredningsdetalj som passar just dig, enligt ditt stjärntecken!

Väduren – iögonfallande vas

Du som är vädur har ingenting emot att sticka ut och din inredning är inget undantag. Din stil är antagligen lika kreativ och energifylld som du är, och liksom du själv gillar att stå i centrum tycker du också om när inredningen tar plats. Därför satsar du gärna på iögonfallande dekorationsföremål – och en stor, maffig och blickfångande vas för tjusiga blomsterarrangemang är ett perfekt exempel på ett sådant.

Blå plisserad vas

By On

Färgstark vas från By On, som designats med inspiration från plisserade kjolar. Vasen sticker inte bara ut på grund av sin klatschiga färg och blickfångade form, utan poppar också lite extra tack vare den glaserade, blanka ytan.

Annons

Oxen – stilren karaff

Oxen tycker om design och kvalitet – och drar sig ofta åt inredning som andas skandinavisk stil. ”Quiet luxury” och tidlösa designklassiker är några ledord. Du väljer nedtonade färger, rena former och kvalitativa material. Den här karaffen i blankt stål från Georg Jensen passar dig utmärkt bra!

Modern karaff

Georg Jensen

Karaffen Cobra från Georg Jensen har blivit ett kärt inslag i mångas hem. Karaffen i blankpolerat, rostfritt stål har ett nästan flytande uttryck – och den är lika praktisk som den är snygg.

Kräftan – Mysig filt

Du som har kräftans stjärntecken är både empatisk och omtänksam och värdesätter vänner och familj högt. Du är bra på att finnas där för människor i din omgivning, men kan också behöva krypa in i ditt skal då och då. En mysig filt är perfekt för kräftan – att antingen svepa in nära och kära i, eller lägga om sig själv! Eftersom du har höga ambitioner och vill mycket med ditt hem så ska du välja filt med omsorg. Ett snyggt alternativ är en klassisk Gotlandspläd från Klippan Yllefabrik.

Annons

Rosa ullpläd

Klippan Yllefabrik

Mysig Gotlandspläd med fransar i kanterna, från ikoniska Klippan Yllefabrik. Filten är i vävd ull och lammull – och finns i flera fina färger.

Stenbocken – klassisk stringhylla

Du som är stenbock har en klassisk stil som du inte avviker från, utan satsar nästan enbart på tidlösa ikoner. Få saker som inte fyller någon funktion kommer heller in i ditt hem – utan dina möbler och prylar ska vara både snygga och praktiska. Förvaring är det bästa du vet och du utnyttjar gärna väggyta med smidiga Stringhyllor.

Stringhylla

String

”Stringhyllan” har blivit en modern klassiker. Idag finns det mängder med valmöjligheter och du kan skapa hyllor och hyllsystem som är anpassade för just dig. Från små pockethyllor till hurtsar, byråer, skrivbord och till och med smidig hallförvaring! Det finns få gränser när du designar din egen personliga Stringhylla.

Annons

Fiskarna – bohemiskt överkast

Som drömmande, romantisk och kreativ fisk kan du finna ro i den bohemiska inredningsstilen. Du älskar att boa och göra mysigt hemma och lägger gärna tid och kärlek på att få det hemtrevligt. Någonting som är perfekt för fisken är att lägga lite extra krut på bäddningen – det är någonting att pilla med och det finns mängder med möjligheter. Ett vackert överkast är toppen i fiskens sovrum, ihop med fina lakan och några sköna kuddar.

Randigt överkast

House Doctor

Randig pläd i mjuk bomull från House Doctor, som passar bra som överkast men också kan sätta pricken över i på exempelvis en soffa. Pläden har ränder i mjuka färger och fina, bohemiska fransar i kanten.

Annons

Vattumannen – uttrycksfull lampa

Du som har vattumannens stjärntecken har en originell och individualistisk stil. Antagligen inreder du ditt hem eklektiskt och lekfullt, och tycker om uttrycksfulla inredningsdetaljer. Spana in den här iögonfallande lampan från Créme Atelier, den passar dig perfekt!

Portabel bordslampa

Créme Atelier

Med den bärbara lampan Soft Serve kan du lysa upp vilket utrymme som helst, utan att behöva tänka på sladdar och eluttag. Lampan är designad med inspiration av av mjukglass och finns i flera fina färger.

Jungfrun – vacker kruka

Odling är ett perfekt intresse för dig som är jungfru! Inte bara för att det är ett jordtecken, utan jungfruns karaktärsdrag såsom flitighet, disciplin och noggrannhet i kombination med att vara lite av en ensamvarg går också fint ihop med hobbyn. Eftersom jungrun har ett öga för detaljer är det givetvis viktigt med snygga krukor för ändamålet. Bergs Potters ikoniska keramikkrukor är några favoriter!

Annons

Gul kruka i keramik

Bergs Potter

Krukan Københavner är en av de första krukorna som är designade av Bergs Potter. Krukan görs för hand i en liten by i Toscana, och har blivit ett populärt inslag i många svenskars hem.

Tvillingarna – röd plisserad lampa

Tvillingen är lekfull och mångfacetterad i sin stil. Du som är tvilling älskar när det händer saker i inredningen och kombinerar gärna flera olika stilar, vilket resulterar i ett personligt hem. Du har ett extra gott öga till dansk design och varumärken som exempelvis HAY prickar ofta rätt när det kommer till din smak. Tvillingen är också trendkänslig – och älskar rött just nu. Kolla in den här tuffa, plisserade vägglampan i trendfärgen!

Annons

Röd vägglampa

HAY

Vägglampan Matin från HAY kombinerar modernt och traditionellt! Lampan består av en väggmonterad stålram med en enkel konstruktion och en finish i mässing, samt en färgstark plisserad skärm som kan vinklas både upp och ned. Lampan är också dimbar, så att du kan anpassa ljuset ytterligare efter dina önskemål.

Lejonet – snyggt bestickset

Som lejon är du social, karismatisk och omtyckt. Antagligen är du också en bra värdinna och bjuder gärna in nära och kära på härliga middagar, där inte bara maten och umgänget – utan även dukningen tar plats. Du tycker om när din inredning sticker ut och tar gärna till accentfärger för att dina prylar ska poppa. De här snygga besticken från Sabre är perfekta för dig!

Rött bestickset

Sabre

Bistrot bestickset från Sabre, med en typiskt fransk design – som verkligen sätter pricken över i när det kommer till dukning. Besticken har en blank finish, med färgglada handtag i akryl som är bekväma i handen. Välj mellan flera snygga färger!

Annons

Vågen – mysig fåtölj

För vågen är det viktigt med balans i livet. Du som är våg är också utåtriktad och mycket mån om dina relationer – vilket tyvärr kan ta överhand ibland och rubba din vitala balans. Eftersom du tenderar att prioritera andra före dig själv är det viktigt att du påminner dig om dina egna behov och att du avsätter tid för dig själv. Därför är det bra för vågen att tänka på det i inredningen! Skapa en plats för avkoppling som bara är din. Istället för att lägga dig på soffan där någon annan kan dimpa ner är det perfekt om du har en egen fåtölj, alternativt en modulsoffa som enkelt kan separeras. På så vis kan du sätta tydligare gränser och få till en mer harmonisk vardag. Lyxiga Togo-moduler från Ligne Roset är utmärkta exempel!

Togo fåtölj

Ligne Roset

Den ikoniska fåtöljen Togo är formgiven av Michel Ducaroy för Ligne Roset, år 1973. Fåtöljen och modulsofforna i samma stil har blivit moderna klassiker – och finns i ett stort stort urval av material och färger.

Annons

Skorpionen – dramatisk spegel

Du som är skorpion går all in när det kommer till inredning. Det är med passion som du formar din vision, och det finns inte plats för kompromisser eller det näst bästa. Du är envis och står på dig tills ditt hem är precis som du vill ha det! En inredningsdetalj som också definitivt går all in är den här ikoniska spegeln från italienska Poltronova.

Rosa vågig spegel

Poltronova

Säkert känner du igen den lyxiga designspegeln Ultrafragola, som formgavs av designern Ettore Sottsass Jr. för italienska Poltronova, år 1970. Spegeln har en iögonfallande, vågig ram i ljusrosa, med integrerade LED-lampor.

Skytten – mångsidig pall

För den inredningsintresserade skytten är det ditt behov av frihet som syns i ditt hem. Du föredrar inredning som inte nödvändigtvis är permanent och satsar därför på lätta, mångsidiga möbler – som du kan flytta runt som du vill. Pallar är perfekta för skytten, de kan användas som små avlastningsytor, kreativa sängbord eller som sittplatser runt matbordet till exempel. Dessutom kan du stapla dem i ett hörn om du känner för det!

Annons

Rutig pall

Artek

Den här tjusiga pallen är resultatet av ett samarbete mellan Artek och Nordiska Galleriet, som tillsammans skapade en limiterad upplaga av Alvar Aaltos klassiska pall. Pallen i lackad björk har en sits där en replika av Nordiska Galleriets schackrutiga golv har tryckts.

Snittblommorna att satsa på – enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Snittblommorna att satsa på – enligt ditt stjärntecken
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons