Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Röd inredning – trendfärgen 2024

30 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
röd inredning trend
Vilken färg ska du satsa på för ett trendsäkert hem 2024? Jo de röda tonerna dominerar inredningsvärlden och vi guidar dig till hur du bäst inreder med trendkulören.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Avskalat med skandinaviska vibbar och Japandiinspirerade inslag har länge varit ledorden för en trendig inredningsstil men i vinter trotsar vi de beige tonerna och lyfter in vad som spås bli 2024 hetaste färgtrend – rött!

röd inredning

Beige, grått och vitt har varit våra bästa kulörkompisar i år nu och vi har även ibland kunnat sträcka oss till att addera lite havsblå toner eller skogsgröna inslag i vår inredning men ändå ganska subtilt och kontrollerat. Nu är det äntligen dags för förändring och det är inte vilken färg som spås bli årets hetaste trendfärg. Kanske förknippar du den mest med julen men nu vill vi inreda med den året om – rött! Allt från terrakottaröda brända toner till klarrött är precis vad du ska hålla utkik lite extra efter för ett trendhem 2024 – och vi guidar dig till de bästa köpen att investera i reda nu!

Annons

Läs mer om alla inredningstrender 2024 här!

röd inredning

Röd inredning – trendfärgen 2024

ELLE Decorations shoppingredaktör Sandra Bohlin har samlat sina inredningsfavoriter i röda trendtoner som är enkla att inreda med hemma oavsett om du bara vill ha några fåtal detaljer i rött eller vill förvandla ett helt rum!

Randig vas

HAY

Lekfull stengodsvas med ett vertikalt randigt mönster. Placera den vackra vasen på ett sidobord med en stor bukett blommor i eller använd som inredningsdetalj i bokhyllan.

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Röd bordslampa

Crème Atelier

Den populära Soft Serve bordslampa från varumärket Crème Atelier är en riktig trendlampa som tagit inredningsvärlden med storm. Om du vill ge ditt hem en unik touch med skandinavisk estetik är Crème Ateliers Soft Serve-lampa ett idealiskt och elegant val och här ser du den i färgen Rhubarb.

röd bordslampa från creme atelier
KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Röda sängkläder

Himla

Inred med trendfärgen i sovrummet genom att bädda med detta bäddset i bomullspercale med en krispig, mjuk känsla.

Annons

Roströd vas

Hein Studio

En vacker roströd vas i tidlös design i munblåst glas med inspiration från havet som är lika vacker fylld med en bukett eller säsongens kvistar som helt utan innehåll.

roströd vas från hein studio
KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Rött kuddfodral

Svanefors

Ett rödrandigt kuddfodral i vävd lin- och bomullsblandning som är perfekt att inreda med i soffan eller bädda sängen med för att få in trendfärgen!

randig röd kudde
KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk

Röd hylla

Fogia

Bond hylla från Fogia med en prisbelönt, modulär design i massivt trä. Den har ett modernt, luftigt utseende som bara blir vackrare med åren och finns i många olika utföranden. Flexibelt hyllsystem med valbara konfigurationer perfekt för vardagsrummet eller hemmakontoret – ett måste för den designintresserade.

röd hylla ftån fogia
KÖP HYLLAN HÄRReklamlänk

Röda ljuslyktor i glas

Jotex

Handgjorda, stämningsfulla ljuslyktor av glas med bubblor som är superenkla att inreda med hemma!

röd ljushållare i glas
KÖP DEM HÄRReklamlänk

Röd bordslampa

And Tradition

Vi har tidigare tipsat om säsongens kanske smartaste trend – de batteridrivna lamporna! Och en av de mest populära köpen är Flowerpot från &Tradition som kommer i massvis av härliga färger även rött!

röd bordslampa från &tradition
KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Röd matta

Staycation

Bomullsmatta av ekologisk bomull. Den sköna mattan har mjuk lugg med garnfärgade rutor och den har en vävd, naturfärgad kant runt om.

röd rutig matta från jotex
KÖP MATTAN HÄRReklamlänk

Röd stol

Carl Hansen

Utöka designsamlingen med CH24 Y-Stolen i trendfärgen röd – wow så snyggt kring matbordet!

röd y stol carl hansen
KÖP STOLEN HÄRReklamlänk

Röd ljusstake

Design House Stockholm

Ljusstake från Design House Stockholm formgiven av Jonas Grundell i samarbete med Carl Larsson Gården är en tidlös klassiker som håller år efter år. Satsa på den i röd nyans!

röd ljusstake från design house stockholm

Rött vintrinskåp

Håum

Underbart vintrinskåp i djup röd nyans med räfflade dörrar som du kan fylla med allt från porslin till inredningsdetaljer eller använda som linneskåp!

rött vitrinskåp

Röd randig pläd

Arket

Rödrosa jacquardvävd filt av mjuk lammull, tillverkad av Klippan. Designen är ett samarbete mellan Arket och svenska konstnären Evelina Kroon och passar såväl som sängöverkast som i soffan.

randig pläd med fransar på sidorna

Röd spegel

Hay

Snygg, dekorativ spegel med färggrann och lekfullt bubblig ram. Kan både hängas på väggen och placeras stående.

Se mer:

Så inreder du med färgtrenderna 2024Brand logo
Så inreder du med färgtrenderna 2024

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons