Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så stylar du en transparent kjol eller klänning till fest i vinter

16 nov, 2023 
Så stylar du en transparent kjol till fest i vinter.
Låt skira, transparenta tyger vara en del av din festlook i vinter! ELLEs stylingredaktör guidar dig till den perfekta festlooken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Skira, transparenta tyger har svept in i modebilden och är nu det enda vi vill bära till fest. Det transparenta visar sig genom allt från klänningar till kjolar, ja till och med blusar och skjortor visar sig med skira drag.

Skir transparent blus från Ferragamo AW23.
Ferragamo AW23 = inspo deluxe!Launchmetrics.com/spotlight

Hur stylar jag en transparent kjol eller klänning?

Osäker på hur du kan bära dessa skira plagg till fest i vinter? Ta hjälp av garderobens nyckelplagg – och dessa tips!

1. Låt nyckelplagg balansera

Vinterns festmode fullkomligt domineras av transparenta plagg och det enklaste sättet att bära dessa skira plagg, utan att känna sig allt för bar, är att ta hjälp av garderobens nyckelplagg. Som den skräddade kavajen eller en oversized stor stickad tröja! Är du sugen på att bära en transparent klänning men osäker på om du vågar? Lek med plaggen i din garderob och låt till exempel ett par höga stövlar och oversized kavaj få dig att känna dig klädd med det bara. Eller vill du bära en transparent topp – matcha den med högmidjade kostymbyxor + klackar!

Annons
Plock med kavaj, nätkjol, stickad kofta och transparent kjol.
Skrolla ner en bit för att se vart plaggen är ifrån.

2. Basen är A och O

Det säger sig nästan sig självt men för att du ska känna dig bekväm i transparenta plagg krävs givetvis en bra bas med underkläder som täcker det du vill täcka, inte smiter åt där du inte vill att det ska smita åt och i det stora hela får dig att känna dig bekväm. Välj att grunda med en body eller ett bekvämt set underkläder. Det finns mängder med alternativ och modeller i butikerna just nu, allt handlar bara om att hitta det du känner dig bekväm och snygg i. För låt oss vara ärliga, vackra underkläder och bodys är inte till för att ligga i garderobslådan.

Annons

Fånga den transparenta looken till fest – här är plaggen som sätter stilen

Smokingkavaj

Filippa K

En svart kavaj över en transparent kjol eller klänning är den perfekta looken att anamma till vinterns fester. Denna kavaj kommer från Filippa K och har skarpa skräddade drag.

Svart kavaj från Filippa K.

Nätkjol med paljetter

HM

En skir kjol med till exempel dekorativt nät eller gnistrande paljetter livar minst sagt upp looken. Denna midikjol från H&M har inbyggd minikjol och är transparent vid benen.

Svart nätkjol med paljetter från H&M.
Annons

Stövlar

Paris Texas

Ett par stövlar med hög klack är perfekt att bära med en skira/nät plagg. Det håller dig varm, bekväm och samtidigt snygg!

Svarta stövlar med klack från Paris Texas.

Nätkjol med pärlor

Lindex

En snygg nätkjol med transparenta drag gör sig även snygg med en svart stickad tröja och svarta pumps. Denna kjol från Lindex har små gnistrande stenar och inbyggd minikjol.

Svart nätkjol från Lindex.
KÖP KJOLEN HÄR.ReklamlänkPs, den går endast att köpa online.
Annons

Underklädesset

Cos

Ett snyggt och bekvämt set med underkläder är A och O för att känna sin trygg i en transparent look. Detta set med överdel i bandeu-modell och högmidjade underdel måste du spana in!

Bandeu-behå från Cos i svart.
KÖP HÄR.Reklamlänk
Högmidjade trosor från Cos.
KÖP HÄR.Reklamlänk
Min rutin #15 – Desiré InglanderBrand logo
Min rutin #15 – Desiré Inglander
Annons

Läppstift

Clinique

En målad läpp toppar alltid looken! Missa inte att spana in detta populära läppstift som blivit viralt på TikTok. Varför? Det ger alla olika färg!

Läppstift från Clinique.
KÖP LÄPPSTIFTET HÄR.ReklamlänkAlmost Lipstick Black Honey

Spetsklänning

Other stories

Det finns inget finare än skir spets till fest och en klänning som denna från & Other stories gör sig så fin som den är med ett underklädesset och kavaj över.

Transparent spetsklänning från Other stories.
Annons

Pumps i sammet

Bianco/Ellos

Söta pumps i svart sammet hör hemma på vinterns fester och blir extra fint att styla med en annan textur som skira material.

Svarta sammets skor med klack från Ellos.

Stickad kofta

Arket

Styla med ett stickat nyckelplagg om du vill tona ner ett transparent plagg. Som en beige stickad kofta eller lång oversized tröja.

Beige stickad kofta från Arket med knappar.
Annons

Skir kjol

Mango

En skir kjol som denna är helrätt vintern 2023 och kan med fördel stylas både med kavaj, stickat eller en enkel t-shirt.

Mango transparent kjol.

Sandaletter

Sania D'mina

Styla med en festlig men bekväm sko! Dessa skor som även finns i svart är ett måste att spana in om du är på jakt efter en bekväm klacksko!

Skor med bekväm klack Sania Dmina.
Annons

Halsband med stenar

Izabel Display

Givetvis blir den transparenta looken ännu lite festligare med smycken! Toppa looken med ett halsband som lockar blickar – gärna med stenar!

Halsband med svarta pärlor från Izabel Display.

Klockan Baignoire

Cartier

Eller låt en tidlös klocka fullända looken med en elegant känsla. Klockan Baignoire från Cartier med svart läderband är en favorit!

Klocka Baignoire från Cartier med svart läderband.
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons