Annons

Annons

Boktips! Sommarens 3 bästa vegetariska kokböcker
vegetariska böcker

Sommaren är grön – på alla sätt och vis! Vegetarisk kost = foträtt och präktigt! Nej, inte nu längre. Lika sunt och lika präktigt – men mer coolt än foträtt. Väldigt sympatiskt! Här lista vi tre gröna kokböcker du inte vill vara utan.

Annons

hello greenjosefin jager

Hello Green är en bok för alla. Min förhoppning är att inspirera dig till att äta mer grönt och må bättre. Följ med på ett växtbaserat äventyr!”  Det är själva inledningen till Josefine Jägers nya bok och den håller vad den lovar!Har sällan hittat sådan inspiration i såväl bilder, text, recept som den grafiska formen. Det här är en modern och tidsenlig grön kokbok med pedagogiskt upplägg om det växtbaserade köket, redskapen, råvarorna. Sedan följer kapitlen: i glaset, i skålen, på tallriken, i burken, i soppskålen, i handen och på finfatet. Hello Green ges ut av The Bearded Lady och kostar 185 kr.

David frenkielgreen kitchen stories

David Frenkiel, från början grafisk formgivare med ett förflutet på ELLE Decoration, Luise Vindahl och deras dotter Elsa, driver megasuccébloggen Green Kitchen Stories. Boken med samma namn och fylld med recept på grön och lustfylld vardagsmat för hela familjen kom för ett par år sedan på engelska. Nu finns den äntligen på svenska! 210 kr, Norstedts – köp!

Elin Unnesthe secret gardener

Ingen kokbok i ordets vanliga bemärkelse, men oj vilken grön inspiration! Glöm helt den urbana och romantiska drömmen om att bli självförsörjande på grönsaker! Ja, det är den största lärdomen efter att läst Elin Unnes bok The Secret Gardener – dumsnåla tips för nygamla odlare. Däremot massor av tips på hur det går att komma en bit på vägen! Allt utifrån erfarenheter av odling på den egna kolonilotten. Med sylvass penna, inte alltför vanligt i trädgårdsböcker, och fanatisk entusiasm gör Elin den här boken till något alldeles extra! Humor, passion, kunskap, tips, urvackra bilder… Boken kostar 200 kr, Natur & Kultur.

DELA (13)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar