Annons

Annons

Veckans vill ha: Drömmattan som förblir en dröm
Hur mycket kan du betala för en matta? ELLE Decorations redaktör Cecilia von Mentzer väljer ut sina absoluta favoriter just nu. Den här veckan: Drömmattan med stort D och så några budgetfavoriter att komplettera med.

Annons

”Vi har precis fått hem vår nya soffa till vardagsrummet. Den gamla hade hängt med sedan småbarnsåren, vi var väldigt färdiga med varandra soffan och jag… Nu har vi köpt en soffa från Mio, i Howardmodell. En nätt pjäs med de typiska svängda, bulliga benen och de mjuka formerna, klädd i ljusgrått! Nu råder alltså absolut förbud mot att inta frukostfilen och kladdiga rostade smörgåsar i soffan. Vi får se hur länge det varar. Men till saken: vi saknar en matta. Så här är min drömmatta just nu: Josef Franks mosaikmatta. Prydd med dekorativa färgfält som får en att tänka på porslin- eller glasbitar. Mattan ritades i slutet på 1940-talet men har så vitt Svenskt Tenn vet aldrig producerats tidigare. Josef Franks filosofi var att mattor skulle ha en mönstrad yta som ger känslan av fast mark under fötterna. Däremot gjorde han aldrig blommönster på sina mattor, för blommor ska man inte trampa på. Men den här mattan förblir nog just en dröm! Priset är 151 000 kronor.”

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Veckans vill ha!

webb_matta

Josef Franks mosaikmatta, 151 000 kr, Svenskt Tenn.

webb_vas

Ball är en stilren nätt, rund vas i svart porslin som finns i tre storlekar, 8, 10 och 20 cm, 125 kr, Cooee Design.

webb_tallrik

Mattsvart keramiktallrik, 27 cm, 189 kr, Systrarna Blom.

webb_soffa

Hampton hörnsoffa i Howardmodell, grå klädsel, 9 995 kr, Mio.

webb_muggar

Mönsterformgivaren Björn Nilsson har gjort muggar i sex olika mönster inspirerade av Delftporslin. Mugg Emma, 299 kr/set för två muggar med fat, GöteborgsFabrikerna.

DELA (138)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar