Annons

Annons

Veckans drömhem på Hemnet: Unik etagevåning med fransk touchDen här veckan vill vi inget hellre än att bosätta oss i den här drömmiga våningen! Med ett kök inspirerat av Provence, genomgående platsbyggda snickerier och exklusiva materialval är detta ett hem utöver det vanliga. 


Veckans drömhem på Hemnet är utan tvekan våningen ”The Carpenter´s pride” i det gamla brukssamhället Jonsered i Partille.  Denna femrummare med anor – huset uppfördes redan 1862 – är 111 kvm stor och kännetecknas av gedigna materialval, påkostade renoveringar och en känsla av södra Frankrike.

Annons

Text: Caroline Holmbom
Styling: GreyDeco
Foto: Anders Bergstedt för Entrance Fastighetsmäkleri

veckans_dromhem_vardagsrum_1

Det stora sällskapsrummet ramas in av behagligt ljusgrå väggar och platsbyggda finsnickerier. Lägg märke till de höga fotlisterna som är inmålade i samma gråa nyans som väggarna – så snyggt!

Gilla ELLE Decoration på Facebook

veckans_dromhem_matplats_foraring

I vardagsrummet ryms även en matsalsdel och en fantastisk platsbyggd soffa vid fönstret. De grå väggarna är målade i kulören NCS 2502-y.

Läs också: Så väljer du rätt grå nyans till väggarna – expertens bästa tips

veckans_dromhem_kok

veckans_dromhem_kok_matplats

Luckorna, beslagen, spisen, fläkten, kaklet… Här har vi ett franskt lantkök i perfektion!

veckans_dromhem_kok_detaljer

Köket är specialritat och platsbyggt av Taras Hallgren & son AB. Bänkskiva i påkostad kalksten och stänkskydd är från Fired Earth.

veckans_dromhem_sovrum

Våningens master bedroom har precis som övriga rum platsbyggd förvaring – här bakom specialdesignade, glasinfattade garderobsdörrar.  Sängstommen är specialbyggd och på golvet ligger vacker fiskbensparkett.

Läs också: Dekorera din vägg med speglar – 10 fina tips!

veckans_dromhem_vardagsrum_2

Allrummet avskärmas mot barnrummet med en glasinfattad spegeldörr och ett sidofönster i original från byggåret.

veckans_dromhem_dorr

Ett smart och vackert sätt att behålla ljuset i allrummet!

veckans_dromhem_barnrum_1

Tegelväggen, takbjälkarna, det vackra fönstret. Det är så många detaljer som gör detta rum unikt! Sovrummet vetter mot öster och är idag inrett till ett av parets två söner. På golvet ligger målat originalbrädgolv i gran.

Läs också: Så inreder du med tegel inomhus – 15 fina tips!

veckans_dromhem_platsbyggda_hyllor_lonndorr

Platsbyggd förvaring och ett härligt ljus från två stora takfönster kännetecknar arbetsrummet som ligger precis vid trappan. Och bakom en lönndörr i bokhyllan ligger…

veckans_dromhem_barnrum_2

… det här drömmiga barnrummet som har ett stort takfönster och ligger lugnt avskilt från brorsan i andra änden.

veckans_dromhem_badrum

Badrummet är som ett litet spa med plats för bastu, dusch och badkar. Inredningen går i jordnära toner med målade väggar, klinker från Marrakech och platsbyggda skåp.

veckans_dromhem_uteplats

Huset byggdes 1862 efter tydliga anglosaxiska förebilder. Det karakteristiska röda och gula teglet tillverkades av lera från Säveån och brändes på fabriken i Jonsered.

Vill du se fler bilder från bostaden? Kika in här hos mäklaren!

Och här hittar du fler drömhem!

DELA (0)
PINNA (203)

Annons
Annons

Annons

Laddar