Annons

Annons

Sekelskiftesdröm med trendiga detaljerDe vackraste sekelskiftesdetaljerna kombinerat med de hetaste it-prylarna. Välkommen till veckans drömhem på Hemnet!


Spegeldörrar, stuckatur och fungerande kakelugnar! Vi säger ja tack till veckans underbara drömhem om två charmiga etage – en riktig sekelskiftesdröm. Vi har använt ordet förr – och här kommer det synnerligen väl till pass. Etagevåningen ligger mitt i Majorna i ett vackert gammalt landshövdingehus från 1906. Häng med oss in.

Annons

Foto: Jonas Berg för Stadshem

dromhem_kok_foto_Jonas_Berg

Vitt och fräscht! Här finns plats att breda ut sig på de rejält tilltagna arbetsytorna. Fina släta luckor och skåp som går hela vägen upp till taket. Vita luckor, vitt rektangulärt kakel och vitmålat brädgolv, den mörkbetsade eken i bänkskivorna bryter av. Snyggt med infälld porslinsho.

dromhem_skafferi_foto_Jonas_Berg

Matplats för två där de antika stolarna med rottingsits möter ett ommålat matbord. Serveringsskåpet är original från när huset byggdes, där finns plats för både porslin och förvaring av skafferivaror.

dromhem_matplats_foto_Jonas_Berg

I matrummet har golvet fått förbli omålat, istället ett rustikt brädgolv som bryter fint mot den romantiska stuckaturen. Rejält matbord med nött skiva och en blandning av moderna och gamla stolar. Taklampa med tyllkjol gör den händige själv. Eller så investerar man i Jonas Bohlins tyllampa Liv.

dromhem_soffgrupp_foto_Jonas_berg

I vardagsrummet är det ombonat och mysigt. Vita väggar och vitt brädgolv. Trendiga fjäderlampan Eos finns att klicka hem på de flesta inredningssajter. Enstaka gröna växter och tulpaner får bilda blickfång. Liknande kuddar som de i soffan finns hos till exempel Afro Art. Snyggt, lågt soffbord med marmorskiva är helrätt.

dromhem_kakelugn_foto_jonas_berg

Det blir väldigt luftigt när man inreder med konsoler istället för stora bokhyllor. Kakelugnen är vacker att se på och ger en hög mysfaktor. Notera den vackra stuckaturlisten i taket.

dromhem_hall_foto_jonas_berg

Men kolla, Ilse Crawfords bambulampa Sinnerlig passar så fint in i hallen. På väggen William Morris klassiska tapet Pimpernel. Trappan är målad i mörkgrått och leder upp till sovrummen på det övre planet.

dromhem_sovrum_foto_jonas_berg

Charmigt sovrum med snedtak och vitputsad tegelvägg. Härligt överkast i styvt linne. Så rätt att låta underlakanet bli en sängkappa, det ser man mycket av just nu. Rejäl korg för tvätten, finns hos till exempel Tine K Home, Afro Art eller Åhléns. Drömfångaren håller drömmarna på plats.

Vill du se fler bilder från hemmet? De finns här hos mäklaren!

DELA (359)
PINNA (12)

Annons
Annons

Annons

Laddar