Annons

Annons

Veckans drömhem: Våningen med ALLA rätt
hall_fonster_takkrona

Tala om lyckat samarbete! Veckans drömhem får oss att bli lätt gröna av avund. Just nu pågår budgivning på denna drömvåning om 244 kvadratmeter mitt på Östermalm i Stockholm där inredare, antikhandlare och gallerister från Dusty Deco, Walles & Walles, Polstjernan Antiques och Belenius/Nordenhake har skapat en inredning utöver det vanliga. Handplockat, en skön mix av antikviteter och samtida design och med många, fina detaljer från förra sekelskiftet – allt renoverat och återställt med säker hand.

Annons

Foto: Hannes Söderlund för Alexander White

hall_bank_oppenspis

Tänk att få slå sig ner i den väggfasta bänken i hallen, tända en brasa i den öppna spisen och njuta av ett glas glögg och en god bok.

badrum_badkar
Badrummet är klätt i marmor som ger en superlyxig känsla av internationellt hotell!

arbetsplats_skrivbord_dagbadd
Arbetsrummet har fått ett läckert närmast etnochict utseende med kelimmatta, rustikt skrivbord på bockben och årets mest trendiga möbel: dagbädden, denna är mycket elegant och klädd i skinn.

matplats_kristallkrona
I matsalen krockar kristallkronan från tidigt 1800-tal med den moderna matsalsmöbeln på ett kul vis. Och den gustavianska spegeln har sin självklara plats mellan de pampiga fönstren och intill den linneklädda soffan. Eklektiskt!

kok_fonster_marmorskiva
I köket hittar vi ett lantligt, platsbyggt kök med gott om härlig förvaring, en vacker stavparkett på golvet och marmorklädda skivor. Lampan i taket har en sann wow-faktor, både eterisk och grafisk är Vertigo från Petite Friture – en av de senaste årens mest uppskattade och omskrivna ljuskälla.

vardagsrum_soffa_stolar_taklampa
I det rymliga vardagsrummet blandas även där gammalt och nytt, klassiskt och modernt. Matsalen ligger intill och man kan stänga till med hjälp av skjutdörrar.

Se fler bilder från lägenheten här!

Av Cecilia von Mentzer

Du kanske också gillar:

DELA (201)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar