Annons

Annons

Grafiskt avskalat inredd sekelskiftetreaVeckans drömhem på Hemnet är en grafiskt och avskalat inredd sekelskifteslägenhet i total harmoni!


Hörde vi modernt sekelskifte? Jajemen, denna gång hittar vi en superfin trerummare i Linnéstaden i Göteborg inredd på det där drömmiga viset vi är många som suktar efter. Och lyckligtvis finns kakelugnar, takrosetter och stuckaturer bevarade i gott skick.

Annons

Läs också: Stjärnstylisterna som stylar Göteborg på Hemnet

Styling:  Team Sarah Widman, Elin Kickén och Evalotta Sundling
F
oto: Anders Bergstedt för Alvhem Mäkleri & Interiör

Gilla ELLE Decoration på Facebook

dromhem_sang

Hurra, ett vackert brädgolv finns framtaget och den lite skavda känslan i det möter de vitamålade väggarna och den krispigt bäddade sängen så väl. Bonus för att kunna stoppa in en pinne i brasan och vakna till en vedsprakande kakelugn.

dromhem_sovrum

Stort och rymligt sovrum med möjlighet att få plats med mycket mer än bara en dubbelsäng. En arbetshörna framme vid fönstret? Här ryms även inte mindre än sex garderober längs ena väggen. De två djupa, spröjsade fönstren släpper in mängder med ljus.

dromhem_svart_dorr

Som en grafisk signal! Svartmålad dörr med fönster bryter fint mot brädgolv och det för övrigt helt vitmålade rummet.

dromhem_arbetsrum

Här har man utnyttjat en passage in mot sovrummet och skapat en liten arbetsplats. Smart! Och dessutom målat det i en matt blåsvart ton som skapar djup. Perfekt med en smal hylla där den bärbara datorn precis får plats.

dromhem_soffa_kakelugn

I vardagsrummet syns sekelskiftet extra mycket. Vitmålade brädgolv, tre meter i takhöjd, takrosetter och stram stuckatur. Och nyrenovread kakelugn som pricken över i. Härlig divan klädd i vitt att krypa upp i. AJ golvlampa från Louis Poulsen, design Arne Jacobsen, hittas i nätbutiker. Snyggt stilleben med den vackra, mörka kvisten som nästan svävar.

dromhem_matplats

Det mjölkiga marsljuset letar sig in i över matplatsen vid köksfönstret. Stilrent med ett enkelt fotografi på väggen och den vackra glasvasen med bara kvistar i.

dromhem_tavla_stilleben
Naket och stillsamt, ja nästan meditativt med enbart två tavlor på väggarna och en liten hög med böcker och favoritting på den vita puffen.

dromhem_extrarum

Det mindre sovrummet kan bli gäst-, arbets- eller barnrum. Det ligger mot gården och är tyst och ljust. Och visst står Ilse Crawfords vackra dagbädd Sinnerlig för Ikea här!

dromhem_vagg_fonster

Högt sittande glaspartier i väggen mot köket släpper in ljus i det mindre extrarummet.

Vill du se fler bilder? Hela annonsen hittar du här!

DELA (113)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar