Annons

Annons

Veckans drömhem: Elegant pastelldrömDen här veckan har vi blivit handlöst förälskade i en ljuvlig våning med pastellrosa väggar och smakfull inredning. Välkommen till veckans drömhem på Hemnet!


En vansinnigt smakfullt renoverad tvårummare från förra sekelskiftet – det är veckans drömhem på Hemnet det. Pasteller, ljusa trägolv och smakfull inredning, vi gillar allt med denna våning i Vasastan i Stockholm.

Annons

Foto: Henrik Nero för Alexander White

dromhem_matplats_vitrinskap

Vardagsrummet är luftigt och rymmer ett större matsalsbord, vitrinskåp och soffgrupp. Nästan sakral känsla med ljuset (lägenheten ligger på fem trappor), de rosa väggarna, levande ljus och en pampig kristallkrona. Runt bordet sitter man 8-10 personer och njuter av middag och varandra.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Läs också: 17 snygga inredningar i pastell att drömma om

dromhem_soffa_soffbord

Umgängesdelen känns rymlig med plats för både en djup soffa och fåtöljer. På den låga hyllan ryms fina stilleben, en trendig kaktus och oljelampa från Klong. Golvlampa, Jieldé.

Läs också: Så inreder du med den trendiga kaktusen – 13 fina tips

dromhem_matplats_drinkvagn

Från det här hållet ser man verkligen hur ljus lägenheten är och det luftiga vardagsrummet kommer till sin rätt. Och minsann, vad skådar vårt norra öga – en drinkvagn! Trendigt! Härligt, rustikt, äldre matbord möter klassiska Eames-stolar.

Läs också: 7 serveringsvagnar – från budget till lyx

dromhem_badrum

Hoppla! Ett sittbadkar på lejontassar ser man inte varje dag. Detta står så självklart längst in i badrummet och tronar och har en rolig lösning med duschdraperiet fäst i en ringanordning. Lyxigt draperi i silkigt rosa. En gammal mjölkpall bildar ett vackert blickfång.

Läs också: 6 smarta tips – så piffar du till badrummet utan att renovera

dromhem_badrum_forvaring

I badrummet ligger exklusivt Marrakechklinker på golvet och väggen är kaklad halvvägs. Eftersom det är ovanligt väl tilltaget ryms ett fint vitrinskåp med plats för ting som tål att visas upp.

Läs också: Så inreder du med kakel och klinker – 18 snygga tips

dromhem_hall

I hela lägenheten ligger vitoljade trägolv som ger en skönt rustik känsla. I hallen lutar sig en stor spegel mot väggen, bakom de tjocka linnedraperierna finns gott om förvaring. Vackra skjutdörrar i original skiljer hall från vardagsrum.

Läs också: Så förvarar du smartare – 6 bästa tipsen

dromhem_kok

Köket är otroligt smakfullt med rejält med förvaring. Grå speglade luckor från Picky Living och bänk i exklusiv Carraramarmor. På golvet kan man se spår från förr i form av stensättning där vedspisen stått. Fina Thonetstolar med rottingsits vid det enkla, vackra matbordet.

Läs också: 5 smarta budgetknep för köket som inte kräver renovering

dromhem_sovrum

Sovrummet är ett riktigt drömrum, stillsamt, sobert, lugnt – här sover man gott. Ljusgrå väggar, två enkla sänglampor i svart och en säng bäddad  med linnelakan i grått och vitt. Stilrent! Väggar samt tak är målade med isländska kalkfärgen Kalklitir, det ger rummet en levande känsla.

Läs också: 5 bästa linnelakanen – från budget till lyx och Så målar du med den trendiga kalkfärgen

Vill du se fler bilder från lägenheten? Kika in här hos mäklaren!

Och fler drömhem hittar du här!

Du kanske också gillar:

DELA (115)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar