Annons

Annons

Annonssamarbete med IKEA

Vårt bästa Ivar-hack: Ett lyxigt sminkskåp


Vårt bästa Ivar-hack: Ett lyxigt sminkskåp

Ett trendigt skåp på utsidan – och ett drömmigt sminkbord på insidan. Slå två flugor i en smäll med det här fina Ikea-hacket – som dessutom är superenkelt att göra själv!


Det här snygga och smidiga skåpet smälter in i vilket rum som helst – men det bästa med det är att bakom de stilrena skåpdörrarna döljer sig en glammig värld med speglar och ljus, glittriga smycken och härliga smink- och hårprodukter. Allt skapat med små medel och enkla handgrepp som även den som har tummen mitt i handen klarar av på nolltid. Här visar vi hur enkelt det är att göra vårt bästa Ivar-hack: Ett lyxigt sminkskåp!

Du behöver:

1 skåp IVAR, 30 cm djupt, 595 kr
2 gavlar, IVAR , 179×30 cm, 100 kr/st
1 krysstag OBSERVATÖR, 19 kr
Självhäftande speglar LOTS, 4-pack, 69 kr
Självhäftande krokar SKOGHALL, 3-pack, 49 kr
Självhäftande flexibel ljuslist LEDBERG, 5 m, 199 kr
Spegel YPPERLIG vit, 199 kr
Barpall RÅSKOG beige, 299 kr
Förvaringslådor GODMORGON, set om 5, 129 kr
Glasburkar VARDAGEN, 15 kr/styck

Så här gör du sminkskåpet – steg för steg:

  1. Montera ett IVAR-skåp (30 cm djupt) mellan två IVAR-gavlar (30 cm djupa och 179 cm höga), och glöm inte att sätta dit krysstaget OBSERVATÖR mellan gavlarna för stabilitet. Ta ut ett av hyllplanen och placera det andra i samma höjd som på bilden ovan.

2. Borra ett hål på skåpets baksida…

3. …och stoppa in sladden till ljuslisten.

4. Placera skåpet på rätt plats…

5. …och skruva fast det i väggen.

6. Fäst den flexibla och självhäftande ljuslisten LEDBERG längs med skåpets insida…

7. …och klipp av vid önskad längd.

8. Fäst de självhäftande speglarna LOTS på insidan av skåpdörrarna. Speglarna säljs i set om fyra vilket ger möjlighet till två speglar på insidan av vardera dörr.

9. Sätt fast de självhäftande krokarna SKOGHALL på valfri plats inne i skåpet. Perfekta att hänga en locktång eller plattång på, eller varför inte halsband och armband?

10. Luta en spegel mot skåpets insida. Vi använde den snygga spegeln från Hay-kollektionen YPPERLIG – den är perfekt i storlek för det här ändamålet!

11. Fyll skåpet med sminkprodukter, hårprylar och redskap. Här är naturligtvis förvaringen a och o, vi använde bland annat de transparenta lådorna GODMORGON och glasburkarna VARDAGEN.

12. Nu är skåpet klart! Om du använder en barpall, till exempel RÅSKOG, kan du sitta vid sminkskåpet och hamna i precis rätt nivå för att se dig själv i spegeln och använda hyllplanet som ett sminkbord. Och när du sedan stänger skåpet…

13… så kan du skjuta in barpallen och vips så har du ett trendsäkert skåp som döljer småprylar och ger ett harmoniskt och prydligt intryck – utan att ta upp för mycket plats i rummet!

DELA (26)
PINNA (11)

Annons
Annons

Annons

Laddar