Annons

Annons

Omslaget som blev vår största flopp någonsin
I veckans Throwback Thursday berättar chefredaktör Svante Öquist varför vi så sällan har människor på tidningsomslaget… Endast fyra nummer i tidningens historia har haft en människa på omslaget – och resultaten har blivit minst sagt skiftande. Här delar Svante upp de fyra i small, medium, large – och extra large!

Annons

omslag

I detta nu jobbar vi på vårt 187:e nummer. Av de 186 tidigare är det bara fyra omslag som haft en levande varelse avbildad i sin miljö – hundar och barn undantagna …

Av försäljningssiffrorna att döma är det lätt att konstatera att det inte är någon slump att det blir så sällan – det ska helt enkelt mycket till för att en människa ska ge kioskvältareffekt på ett inredningsmagasin!

elleinterior_orangeomslag

S

Omslaget med en skrattande flicka i en gul/orange miljö från 2001 innehar ett, som det visat sig, riktigt svårslaget rekord … Det är ELLE Decorations genom tiderna sämst säljande nummer – vårt eget all time low! Så lite att jag inte ens vill tala om det – det räcker med ”S”!

Tänker nu när jag återser det att så dåligt var det väl inte – eller …?

Hursomhelst är det klassiska trycket Kivet, från Marimekko, i bakgrunden nu mer i tiden än någonsin! Och vår dotters favoritpåslakan i den svart/vita färgställnigen.

Foto: Magnus Anesund.

omslag_elledecoration_filippak

M

Det här omslaget från 2008 borde enligt allt vedertaget ha sålt mer än ”M”!

Mer blev det dock inte trots att det är självaste modedrottningen Filippa K som poserar på bilden i sin Parislägenhet. Patrizia Urquiolas då nylanserade soffa Tufty för B&B Italia, hög mysfaktor med bokhylla, ett sovrum i bakgrunden och förstås, Filippa K, räckte inte till för att bli den kioskvältare vi förväntat oss.

En OK lösnummerupplaga – inte mer!

Foto: Per Ranung

omslag_malinpersson

L

Omslaget med vår egen bloggare Malin Persson blev en klar ”L” i oktober 2014. En bild och en stil så rätt i tiden att det inte går att träffa mer mitt i prick + en ursnygg kvinna!

Numret sålde bra och ungefär efter förväntningarna även om jag är helt säker på att det skulle ha gått ännu bättre i oktober 2015. Det händer ofta att vi är lite, lite för tidigt ute …

Foto: Petra Bindel

omslag_ninapersson

XL

När vi sätter en världskändis i sin egen matsal på omslaget säljer vi galet mycket!

Att rocksångerskan Nina Persson dessutom är en inredningsguru – med oslagbar fingertoppskänsla, omedelbart synlig på bilden – gör förstås sitt till! Och det trots att vi i just det numret bytt namn från ELLE Interiör till ELLE Decoration.

De skira blomsterarrangemangen, ikoniska designljusstaken från by Lassen, idén med grupperade speglar på väggen, en sådant där jättestort matbord som alla drömmer om, den vitmålade tegelväggen och sammantaget en lätt bohemisk stil – toppad med Nina Persson = Försäljningsrekord av lösnummer!

Foto: Petra Bindel

Av Svante Öquist

Fler roliga och spännande minnen från tidningens historia!
Regnbågsköket – en av våras törsta succéer någonsin
Hemma hos-reportaget som förändrade ALLT
Filippa K orsakade kaos på redaktionen
”Mitt vardagsrum publicerades över hela världen”
”Skämskudde? Ja, definitivt!”

Du kanske också gillar:

DELA (107)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar