Annons

Annons

Så tar du in våren i sovrummet – 7 fina knep


Så tar du in våren i sovrummet – 7 fina knep

Nu välkomnar vi våren – hela vägen in i sovrummet! Här är tipsen för dig som vill göra sovrummet till en del av den härliga årstiden.


Våren väntar runt hörnet och vi längtar mer än någonsin efter ljus, färg och blomstrande vårkvistar. Genom att göra den ljusa årstiden till en del av inredningen tar vi med oss känslan hela vägen in i sovrummet.

Annons

Här är sju enkla knep för dig som vill välkomna våren i sovrummet.

1. En vägg i förändring

Låt våren bli tiden då en stor förändring skapar tillfälle för ständig förändring. En korkvägg blir både en inspirerande inredningsdetalj och ett tillfälle att låta vackra posters, vykort från resor och smycken få en plats på väggen. För att nästa dag plockas ner och ersättas med nya detaljer. Förutom att det är praktiskt är det också vackert att låta ett naturmaterial ta för sig inomhus – framför allt i ett sovrum mot mjuka värden i form av textiler.

2. Plocka in kvistar från naturen

Syns i: Excentrisk elegans hos modedesignern. Styling: Alexandra Ydholm och foto: Andrea Papini.

Det enklaste tipset för att ta in våren i sovrummet är att bokstavligen även göra det. Genom att ta in kvistar som knappt blommat ut från olika träd gör att du från första parkett får följa vårens framfart – från ditt sovrum. Addera vita, krispiga lakan och du är spot on!

Läs också: 9 trendiga sovrum vi inte kan få nog av just nu

3. Rensa!

Syns i: Sparsmakat i Köpenhamn – inspirerat av wabi-sabi. Styling: Emma Persson Lagerberg, foto: Petra Bindel.

Våren är tiden för att rensa ut, plocka bort och sortera inför den kommande sommaren – så även i sovrummet. Så investera tid i att göra sovrummet till en plats som utstrålar välsorterad harmoni, i sann wabi sabi-anda.

4. Addera färg!

Syns i: Säker och smakfull stilmix – och ett fantastiskt kök. Styling: Charlotte Frey Svidén, foto:  Jonas Gustavsson.

Syns i: Kreativt och banbrytande hem i hjärtat av Paris. Styling: Chiara dal Canto/Living inside, foto: Fabrizio Cicconi/Living inside.

Efter en mörk och grå vinter är det inget som livar upp som färg. Välkomna därför våren i sovrummet med färgglada textiler som piggar upp både kropp och sinne!

Läs också: 9 fina sätt att inreda med gardiner i sovrummet

5. Varva ner

Syns i: Ljus inredning med personlig touch i centrala Malmö. Styling: Alexandra Ydholm, foto: Andrea Papini.

Det vackra vårljuset går inte att få på beställning, men att varva ner, stanna upp och njuta av den stundande årstiden går det alltid att göra. När kylan inte längre biter sig i golven kan det dessutom vara härligt att skruva av sängbenen och lägga madrassen direkt på golvet. Något som dessutom är riktigt snyggt.

6. Rosa, rosa, rosa!

Krispiga lakan, linne och rosa är vårens framgångsrecept! Inspireras av det här ljuvliga sovrummet där sängkläderna blir rummets it-pryl. Så snyggt, ombonat och trendigt att bädda i rosa toner!

7. Mönster, texturer och former

Syns i: Bohemisk lyx hemma hos Marlene Birger. Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters agency, styling: Pernille Vest.

Den lyxbohemiska trenden är en av vårens största snackisar – och självklart följer den med när vi uppdaterar sovrummet inför våren. Satsa på grafiska mönster, olika texturer, kuddar med tofsar och fransar och självklart: kuddar, filtar och textiler i överflöd!

Läs också: Så inreder du med den lyxbohemiska trenden

DELA (81)
PINNA (22)

Annons
Annons

Annons

Laddar