Annons

Annons

Design för välgörenhet
Slå två flugor i en smäll och köp design från en prisbelönad formgivare samtidigt som du  bidrar till välgörenhet. Nu lanseras produkterna i alla H&M Homes butiker i Sverige,

HMHome3

Stengodsburk, diameter 10 cm, 99 kr, H&M Home.

Annons

HMHome2

 Kuddfodral i ekologisk bomull, 50×50 cm, 99 kr, H&M Home.

Ania Pauser vann pris för Årets möbelELLE Decoration Swedish Design Awards. Nu formger hon för H&M Home och Unicef.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

För fjärde året i rad får en vinnare från ELLE Decoration Swedish Design Awards skapa ett mönster för H&M Home till förmån för Unicef. Efter årets gala fick Ania Pauser frågan om att formge mönster till en kudde och en ask. Ett annorlunda samarbete för Ania som nu får möjlighet att nå en bredare publik.

– När jag formger möbler för Klong är det i lite mindre, exklusivare skala. Nu känns det roligt att vem som helst kan ta del av produkterna, säger Ania.

Mönstret är målat i akvarell och inspirerat av en äng med vallmoblommor som svävar i vinden.
– Akvarellen gör mönstret mer levande.  ”Oexaktheter” tilltalar mig, de tillför mycket till känslan. Som formgivare vill jag väcka nyfikenhet hos betraktaren med min design.

Förutom att väcka intresse är glädje och kvalitet viktigt för henne.
– Min första grundregel är alltid att göra saker för mig själv, något jag själv vill ha och kan stå för. Min andra är att designen ska tillföra en känsla av glädje. Jag lever tillsammans med en möbelsnickare och då blir det också väldigt naturligt att tänka mycket på konstruktion och vikten av kvalitet, hållbara material och schyssta tillverkare.

Den 17 september kommer produkterna ut i butik. 25 procent av försäljningspriset går till Unicef, något som inspirerat Ania.

– Det känns fint att kunna bidra till ett bra ändamål genom min formgivning. Jag såg det som en unik chans att hjälpa utsatta barn och samtidigt göra produkter som många människor förhoppningsvis tycker om, säger Ania.

Av Sanna Rossäng

HMHome4

 

Foto: Felix Odell

 

Namn: Ania Pauser

Yrke: Formgivare, utbildad på Carl Malmsten Furniture Studies.

Bakgrund: Har formgett lampan Knopp och byrån Glimmer för Klong, den senare vann Årets Möbel 2015 i ELLE Decoration Swedish Design Awards.

Aktuell: Den 17 september lanseras hennes produkter för H&M Home. 25 procent av försäljningspriset går till Unicef.

Hemsida: aniapauser.com

DELA (40)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar