Annons

Annons

Utställningstips: Hemligheter
Karin Ohlsson-Leijon ELLE Interiör
Imorgon torsdag öppnar utställningen HemligheterGallery Pascale i Stockholm. Curator är ELLE Interiörs redaktionschef Karin Ohlsson-Leijon.

Silversmeden Klara Eriksson och industridesignern Tove Thambert möts för första gången i en utställning med föremål som alla innehåller mer än det man först ser. Klara Eriksson har länge arbetat med hushållsföremål, som bunkar, vispar och mått, och gjort sina egna tolkningar av de välkända formerna i silver. I utställningen får vi se hennes liter- och decilitermått i silver vid sidan av vackra silverringar som tagit sin form från en frisörsax bland annat.
Tove Thambert har på olika sätt tolkat manlig fåfänga och mäns svårigheter att smycka sig i en rad föremål som hon visade i sin mastersutställning på Konstfack i våras. Från det projektet kommer bland annat en ljusstake i gjutjärn som också fungerar som hantel och ett armband kamouflerat till klocka.
Stylisten Tina Hellberg har skapat den visuella inramningen.

Annons

Hemligheter, Gallery Pascale, Humlegårdsgatan 15, 1 december 2011–7 januari 2012, www.gallerypascale.com

Ovan: Litermått i silver av Klara Eriksson och armband förklätt till klocka av Tove Thambert. Båda finns med i utställningen Hemligheter på Gallery Pascale. Foto Jason Strong
Karin Ohlsson-Leijon
Ljusstakarna i gjutjärn är även hantlar, av Tove Thambert.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar