Annons

Annons

Snyggast på Hemnet just nu: Sekelskifte med rå betong och hög trendfaktorGöteborg fortsätter leverera inredningsinspiration och den här lägenheten i Majorna är verkligen något alldeles extra.


Det finns lägenheter och så finns det lägenheter. Det sistnämnda är sådana som har det där lilla extra och bland dem kvalar den här sekelskiftespärlan i Majorna in.

I vardagsrummet har man valt att behålla många originaldetaljer – bland annat stuckaturen och takrosetten – men det som verkligen sticker ut är de råa betongväggarna, som får de vita taksmyckena och snickerierna att framhävas ytterligare.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

01. karljohansgatan61-bjurfors04. karljohansgatan61-bjurfors

– Lägenheten är otroligt välrenoverad och säljaren har verkligen tänkt till. Den går i sekelskiftesstil, men är uppblandad med moderna och coola vinklar, säger mäklaren Zara Ek på Bjurfors.

05. karljohansgatan61-bjurfors

Mjuka textiler i form av soffans skrynkliga linneöverdrag och ryamattans långa lugg skapar kontrast till rummets rustika känsla och ger en ombonat helhet. Den tidstypiska kakelugnen fungerar som kronan på verket.

07. karljohansgatan61-bjurfors

– Säljaren jobbar på Rum21, så i princip all inredning kommer därifrån. Lägenheten är inte stylad, de bor faktiskt så. Den är magisk.

Bakom ståtliga pardörrar, i anslutning till vardagsrummet, ligger sovrummet som även det är smyckat med stuckatur, takrosett och höga fotlister.

03. karljohansgatan61-bjurfors

Väggarna och inredningen går i en naturlig färgskala, men trerummarens andra kakelugn sticker ut med sin dova pastellton.

08. karljohansgatan61-bjurfors

Tredje rummets väggar är målade i trendigt grönt och inredningen går i bleka toner.

06. karljohansgatan61-bjurfors

Det nyrenoverade köket är i huvudsak i gråskala, med vita inslag och detaljer i borstad mässing.

02. karljohansgatan61-bjurfors

Även om betong varit trendigt ett tag är det fortfarande en ganska sällsynt finish på väggarna.

– Jag har sett några hem med betongväggar förut, men det är inte vanligt och det kräver sin köpare. Det är inte en stil gemene man gillar, men den målgrupp vi riktar oss till uppskattar den här stilen och förstår storheten med den här lägenheten, säger Zara.

Foto: Maria Sahlander för Bjurfors

DELA (0)
PINNA (11)

Annons
Annons

Annons

Laddar