Annons

Annons

Unik reseupplevelse på nya designhotellet Hobo i StockholmNya hotell Hobo som växer fram vid Brunkebergs torg i Stockholm är redan en snackis trots att det är mer än ett halvår till öppning. Atmosfären här ska kännas ungefär som en roadtrip med en gammal Volkswagen-husbil eller känslan kring en lägereld. – ­­­Det är själva reseupplevelsen vi vill åt med en mix av hippiekänsla och modern design, säger Werner Aisslinger på designbyrån Studio Aisslinger.


Just nu byggs ett helt nytt hotellkoncept på Brunkebergstorg i Stockholm. I en 1970-talsbyggnad skapas två våningsplan med sociala ytor och 201 hotellrum utplacerade på sju våningsplan. Hotellet som går under namnet Hobo beskrivs som ”en unik upplevelse för den moderna resenären”. Här bjuds besökaren in till en kreativ atmosfär med en nytänkande mix av design, musik, mat och spännande möten. På designfronten återfinns samarbeten med bland annat klassiska Wästbergs och italienska Cappellini.

Det är den Berlinbaserade designbyrån Studio Aisslinger, med Werner Aisslinger i spetsen, som fått i uppdrag att skapa hotellets rum och sociala ytor.  Aisslinger har tidigare jobbat med bland annat 25hours Bikini Hotel Berlin och flertalet miljöer inom både möbeldesign och arkitektur.

 hobo_rum_final-(3)

På vilka sätt är Hobo ett hotell för den moderna resenären?

   På Hobo kan gästerna förvänta sig mycket mer än bara en säng och en dusch. Här har vi försökt att överföra resekänslan, som exempelvis en roadtrip med en gammal Volkswagen-husbil eller känslan vid en lägereld, till själva hotellets atmosfär, säger Werner Aisslinger.

 Gästerna kan besöka en barberare, köpa blommor, äta god mat eller umgås med andra i någon av alla de sociala ytorna. Här ska resenärer kunna föras samman med dem som bor i staden på ett nytänkande sätt.

Annons
aisslinger_portrait

Werner Aisslinger.

Beskriv hotellets designtema och hur rummen ser ut.

   Temat rymmer såväl hippekänsla och vintage som senaste design. Material som sten, trä och läder såväl som färgglada soffor – en mix av allt kan man säga.

  Vad det gäller hotellrummen står sängen mitt i rummet, med huvudändan mot dörren. Tanken är att gästen ska kunna vakna och se ut över Stockholms skyline. Bakom huvudändan finns en arbetsplats och väggarna består delvis av kork med redskap för upphängning. På så vis kan gästen personifiera sitt rum genom att hänga upp sina saker på sitt sätt. Det finns också möjlighet att producera musik från samtliga rum med det innovativa teknikföretaget Teenage Engineerings unika Pocket Synth.

Hur mycket av Stockholm finns i atmosfären?

 Designtemat är internationellt men kopplingen till Stockholm och Sverige är ändå tydlig i form av materialval och designsamarbeten. Tillsammans med Wästbergs har vi exempelvis tagit fram en helt ny lampkollektion som återfinns i hotellrummen. 

Först i mars 2017 öppnar hotell Hobo dörrarna men från och med den 23 augusti kan du boka rum på Hobo.se.

Text: Caroline Holmbom 

DELA (471)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar