Annons

Annons

Turista i Sverige i sommar – 6 riktigt häftiga hotell att bo påSverige är verkligen oslagbart på sommaren. Njut av årets bästa månader på några av landets coolaste hotell – vi älskar nummer 3!


Sommaren väntar äntligen runt hörnet efter månader av mörker och kyla. Då vill man ju inte resa härifrån, direkt.

Turista i vårt avlånga land under semestern och besök lite mer annorlunda platser för en minnesvärd weekend – här är ELLE-redaktionens bästa tips:

Läs också: 6 svenska designhotell vi vill besöka nu

1. Treehotel, Luleå

Koncepthotellet Tree Hotel är som hämtat ur en science fiction-film. Högt uppe bland träden i den norrländska skogen kan du här boka hotellrum utöver det vanliga. Vad sägs om att checka in i ett UFO, en gigantisk glaskub, eller ett skatbo?

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Utter Inn, Västerås 

Det må se ut som en liten husflotte, men under vattenytan döljer sig ett rymligt hotellrum för två. På Utter Inn i Västerås får du vad som definitivt kan kallas för sjöutsikt med panoramafönster i fyra väderstreck.

3. Kolarbyn, Skinnskatteberg 

I Skinnskattebergs granskogar har kolare bränt träkol i hundratals år. Res bakåt i tiden i de autentiska kolarkojorna utan el eller rinnande vatten, gå en överlevnadskurs eller vandra i de vackra omgivningarna.

Läs också: Här är 6 av de bästa lyxhotellen i Europa

4. Sala silvergruva, Sala

Övernatta 155 meter under jord i Sala Silvergruva! Här kan du också utforska de stora bergsrummen och få en guidad tur i den historiska gruvan, där man brutit silver i 800 år.

5. Norrqvarn Hotell & Konferens, Lyrestad

Längs Göta Kanal i Lyrestad har konstnären Sören Niklasson skapat unika sommarboenden av trä, som särskilt de allra minsta uppskattar. Hyr en natt eller två i en flugsvamp – eller en trollstubbe.

6. Trädhushotell Islanna, Falköping 

I Falköping ståtar trädhusen Sjunde Himlen och Andrum sju meter upp i varsin ek. Byggnaderna är särskilt populära vid bröllop och har ett starkt miljötänk. Allt från väggfärg till textilier är helt ekologiska.

Övernattningen i Sjunde himlen var höjdpunkten den här helgen! #treehotel #cabin#

A post shared by Ann-Christin Karlén Gramming (@ankixgram) on

Foto: IBL//Instagram//Kolarbyn

Du kanske också gillar:

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar