Annons

Annons

Trendspaningen: Framtidens kök är härAtt köket är hemmets hjärta är en ofta upprepad sanning. Numera är det dock inte den öppna elden som gör att vi samlas i köket, utan tekniken som till och med smugit sig in i kylskåpet. Här är tre tekniknyheter som tar köket in i framtiden.


Det nya kylskåpet Family Hub som lanserades på teknikmässan CES i Las Vegas i början av januari blir med sin 21,5 tums lcd-skärm på dörren en centralpunkt i köket. Glöm skrynkliga lappar uppsatta med kylskåpsmagneter – här lägger du istället in barnens teckningar digitalt och visar dem i ett bildspel i hd-upplösning. Alla i familjen kan dela sina kalendrar på skärmen, så väggalmanackan har spelat ut sin roll och man kan både spela musik och spegla sin smart-tv på skärmen. Naturligtvis håller kylskåpet även koll på vad som behöver handlas och om något håller på att ta slut med tre kameror, som du kan se direkt i din telefon. Family Hub kommer att finnas till försäljning i sommar och kostar 55 990 kronor, Samsung.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook
RF9500K_005_R-Perspective_Black

Kylskåpet Family Hub från Samsung.

Vill man inte byta ut hela kylskåpet så lanserades på samma mässa i Las Vegas en kylskåpswebbkamera och en matta som man lägger ut i kylskåpet och som med hjälp av sensorer håller koll på vad som behöver handlas, båda från Smarter. Samma företag visade även Smarter Detect, en liten dosa som fästs på väggen i köket och som till exempel kan skicka ett meddelande till telefonen om kylskåpsdörren står på glänt eller när ugnen nått rätt temperatur … Produkterna är ännu ej prissatta, men kommer att finnas hos Coolstuff och Teknikmagasinet.

Mats_4

Kylskåpswebbkameran och mattan håller koll på vad som behöver handlas.

Detect_002

Smarter Detect är en liten dosa som fästs på väggen i köket och kan skicka meddelanden till din telefon.

För den som nöjer sig med att ta med läsplattan in i köket för att läsa recept eller streama tv finns det här stället i marmor att placera plattan i, från Duka Kitchen Life/City Gross.

9131137

Läs också: Nu kan du brygga kaffe från sängen – medan du snoozar

DELA (19)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar