Annons

Annons

Spaning: Senaste trenderna i KöpenhamnI går började designfestivalen "3 Days of Design" i Köpenhamn. I tre dagar håller ett sextiotal danska företag öppet i showrooms och butiker för allmänheten för att visa vad dansk design står för just nu. Vi fick en förhandstitt i några utställningar och anar några trender.


Det är tydligt att de danska designföretagens självförtroende är starkt. I år visas inte bara möbel- och designnyheter under 3 Days of Design – det finns en tydlig koppling till konst och hantverk som tar sig olika uttryck. Det nya konst- och möbelgalleriet ME Copenhagen är ett exempel, där konstnären Marco Evaristti visar egna verk tillsammans med udda objekt från hela världen i en originell mix.

Annons
Nya galleriet ME Copenhagen drivs av Marco Evaristti.

Nya galleriet ME Copenhagen drivs av Marco Evaristti.

Fotogalleriet Superobjekt ställer ut tillsammans med Items.nu och visar nyskapande konsthantverk tillsammans med fotokonst. Och företagen Fritz Hansen, Dinesen och Georg Jensen Damask har bett konstnären Pernille Egeskov göra rumsliga installationer som blivit riktigt poetiska konstverk att förlora sig i – som duschen med ett tak täckt av hundratals doftande liljor …

Trendsäkra Framas nya kök i showroomet i ett före detta apotek.

Trendsäkra Framas nya kök i showroomet i ett före detta apotek.

Både Muuto och Ferm Living firar 10 år med imponerande kollektioner och nya företag som File under pop, &shufl, Frama och Please Wait to be Seated visar att det kommer en ny generation danska designföretag.

Se och läs mer i bildspelet nedan!

12
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (34)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar