Annons

Annons

Trend: Gå husesyn på nätet
På Hemnet Inspiration kan du kika rakt in i några av Sveriges vackraste bostäder. Där bjuds ett konstant flöde av inspiration – som även tar tempen på de svenska inredningstrenderna.
[nggallery id=307]

Annons

Vem brukar inte diskret kika in genom grannens fönster under kvällspromenaden? På Hemnet har denna ”last” länge kunnat tillfredsställas dygnet runt och med satsningen Hemnet Inspiration samlas sajtens för tillfället mest tilltalande lägenheter på en och samma plats.
– Vi gjorde en undersökning hos våra besökare och det visade sig att drygt en tredjedel var där för att inspireras. De vill göra om badrummet, bygga ny altan eller möblera om vardagsrummet. Det föranledde oss att tänka ett varv till, säger Andreas Löwgren på Hemnet.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Under kategorier som Badrum, Barnrum, Matplats och Trädgård väljs de mest inspirerande lägenheterna på sajten ut. Dessutom byts bilderna ut löpande.
– De försvinner när objektet är sålt, så det är ständigt fräscht innehåll, säger Andreas Löwgren.
För många säljare blir det en positiv överraskning att hitta sin lägenhet på inspirationssidan. Det kan naturligtvis öka intresset för bostaden, men det är ingen tjänst som går att köpa. Att bläddra från rum till rum blir också lite av en trendbarometer över Sverige.
– Det kan man se väldigt tydligt, hur trenderna svänger. Det är också tydligt att det är skillnad mellan storstad och landsbygd, men tänk vad tråkigt det vore annars, säger Andreas Löwgren.

Tror du att det här driver home styling-fenomenet till ännu högre höjder?
– Det finns naturligtvis en möjlighet att det blir så (skratt). Det ligger väl rätt i tiden, inredningsprogrammen har ju varit populära i tio år nu. I andra länder, som Tyskland, är det inte alls det här fokuset på pyntning och inspiration. Man pratar mer om bostadens exteriör. Men man vill ju ha det fint där man är, och i Sverige umgås vi mycket hemma istället för att gå ut och sitta på restauranger.

Av Katarina Matsson

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar