Annons

Annons

Häftigast på Hemnet: Arkitektritat tingshus – precis vid vattnet


Häftigast på Hemnet: Arkitektritat tingshus – precis vid vattnet

Snygga bostäder finns det gott om, men då och då dyker det upp objekt på marknaden som verkligen är one of a kind. Det här anrika tingshuset till exempel.


Unikt, storslaget och med enorm potential är ord som kan beskriva det här tingshuset från 1903, som just nu ligger ute till försäljning. 

Foto: Blokk fastighetspartner/mäklare: Martin Agenstam

Krylbo tingshus i Krylbo, Avesta i Dalarna, knappt två timmar utanför Stockholm är en riktig dröm för den som gillar arkitektur, unik charm, rymd och har lust att renovera lite.

Annons

För tillfället finns tre sovrum med helkaklade och nybyggda badrum, men byggnaden är på hela 676 kvadratmeter och köparen har möjlighet att utforma huset efter tycke och smak.

Den putsade utsidan bjuder på ett mäktigt intryck och taket består av tinnar och torn.

Byggnaden har varsamt renoverats för att bibehålla flera originaldetaljer, så som brädgolv, bjälkar, stuckatur och takrosetter.

Men det mäktigaste av allt måste ändå vara den maffiga tingssalen med enorm takhöjd och ett riktigt häftigt ljusinsläpp genom magnifikt välvda fönster.

Tingshuset är ritat av arkitekt Folke Zettervall, som bland annat var chefsarkitekt på Statens Järnvägar. Han har ritat flera stationshus, men även bostadshus på Strandvägen i Stockholm.

År 1993 blev Krylbo tingshus byggnadsminnesmärkt av Länsstyrelsen.

Priset ligger på 3 500 000 kronor, men till huset hör också den gamla vaktmästarbostaden om två rum och kök samt en trädgårdstomt med gräs och fuktträd på 2 826 kvadratmeter.

Tomten angränsar till vackra Dalälven och det finns dessutom möjlighet att anlägga egen brygga.

Mer information och fler bilder hittar du här!

Läs också: Stationshus med helt underbara fönster

DELA (329)
PINNA (2)

Annons
Annons

Annons

Laddar