Annons

Annons

Throwback Thursday: Så skapade vi rekordomslaget
svantestbt

Nederlaget med det 4-delade omslaget med vit ram från nr 2/1993, sedan länge förpassat till glömskans arkiv, lät inte hindra oss från nya friska tag till 10-årsjubiléet 2002.

Återigen – utan att inhämta tillstånd från vare sig Frankrike eller mina chefer här hemma på Hachette Sverige – bestämde vi oss för att skriva ELLE-historia!

Annons

Vi tog helt enkelt bort den vita ram som decimerat omslagsbildens slagkraft gravt under våra första 10 år och bestämde oss för en helt utfallande bild.

Och inte vilken utfallande bild som helst – vi skulle fira 10 år-jubileum med det här numret –nu skulle det bli något alldeles extra!

En mörk fredagseftermiddag i februari, med snöstormen yrandes utanför knutarna, träffades jag, fotografen Stellan Herner och stylisten Synnöve Mork i fotografens egen villa på Sandstensvägen i Bromma utanför Stockholm.

Synnöve kom direkt från partihallarna för blommor ute i Årsta och det blev, trots snöstorm utanför, en ”vårig” bukett med anemon, tulpan, vallmo, en blommande äppelkvist och kungsängslilja …

Vi tog i! Ett abstrakt, och i fråga om bildspråk, nyskapande omslag så långt ifrån ett traditionellt inredningsomslag, med en ”rumslighet”, som det bara gick att komma. Och ja – det håller än idag – 13 år senare!

Olyckskorpar på och i redaktionens närhet kraxade högljutt.

Det blev rekordförsäljning! All-time-high!

Det är såna här saker som lär en att det ibland är nödvändigt att hoppa från 10:an.

Tar fortfarande sats då och då …

Av Svante Öquist 

Läs tidigare Throwback Thursdays här!

Hur tänkte vi egentligen?

80-talet går igen

Marmor och återigen – marmor!

DELA (24)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar