Annons

Annons

8 goda skäl att importera Thanksgiving
thanksgiving

Medan Alla hjärtans dag och Halloween mest går ut på att sälja godis och presenter, handlar Thanksgiving om att samlas hemma med sina nära och kära – och äta god mat tillsammans. Här är 8 skäl till att Thanksgiving är den högtid Sverige saknar.

Annons

1. Man kan aldrig få för många långhelger

Thanksgiving är en röd dag som i USA infaller den fjärde torsdagen i november, ofta med en halvdag på onsdagen. Det ger minst fyra dagar av kravlös långhelg där du kan ta det lugnt och ladda batterierna inför alla julbestyr.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Ingen annan högtid hyllar höstmyset lika bra

Färgglada höstlöv, tända ljus och mustiga smaker som jams och butternutpumpa – hösten förtjänar en högtid som Thanksgiving.

3. Maten

Hur firar man bäst en högtid som har sitt ursprung i att två olika kulturer satte sig och åt ihop? Med att äta, så klart. Hemmet doftar ljuvligt och resterna räcker hela helgen så att ingen behöver laga mat på några dagar.

4. Allt kan städas undan i ett nafs

Att pynta inför jul och påsk må vara mysigt, men så kommer tiden då allt ska plockas ner – och få saker är sorgligare än att packa undan glitter och färgglada fjädrar från hemmets alla hörn. Thanksgiving kräver inte alls samma förberedelser och städas bort så mycket snabbare.

5. Du slipper present-hetsen

På thanksgiving slipper du klura över vem som ska få vad och hetsa runt på varuhus i sista minuten. Det enda som krävs av dig är att du delar med dig av vad du är tacksam för.

6. Det är helt ok att bara koppla av

Lägg dig på soffan och ta en tupplur, eller kolla Macy’s Day Parade, amerikansk fotboll eller nya favoritserien på tv. Det är ok. Det är thanksgiving.

7. En mellandagsrea INNAN jul

Precis som julen följs thanksgivingtorsdagen av en sorts mellandagsrea i Black Friday. Perfekt för den som vill fynda julklappar i god tid (och därför kunna koppla av i jul). Just Black Friday har vi redan fått till Sverige – nu vill vi ha resten också.

8. Alla kan vara med!

Visserligen firades den första Thanksgivingdagen för att tacka gud för en god skörd, men i dag är högtiden främst en tid att umgås med nära och kära oavsett religion och bakgrund. En alldeles förträfflig högtid med andra ord.

Av Mats Bax

DELA (14)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar