Annons

Annons

Svenske doldisen som tar över Ralph Lauren
stefanlarsson_artikelNY

Stefan Larsson.

Doldisen Stefan Larsson får ett av designvärldens mäktigaste jobb. Snart tar svensken över som vd för Ralph Lauren.

Ralph Lauren har framgångsrikt lett företaget med hans eget namn sedan slutet av 1960-talet. För 32 år sedan till exempel lanserades Ralph Lauren Home, som fångar essensen av Ralph Lauren-stilen i inredningsföremål. När Ralph Lauren nu tar det stora steget att lämna över vd-stolen till någon annan är det till en svensk: Stefan Larsson.

Annons

Stefan Larsson är en dold makthavare i modeindustrin som efter 15 år på H&M senast lett Old Navy, en division av amerikanska Gap. Stefan Larsson kommer att tillträda vd-posten i november.

– Jag är överlycklig över att få chansen att arbeta med en modegigant som Ralph Lauren. Hans kreativitet och visionära tänkande har gjort Ralph Lauren till ett av världens mest inflytelserika varumärken, säger Stefan Larsson.

Ralph Lauren, som fyller 76 år den 14 oktober, kommer i högsta grad av vara närvarande i företaget även i framtiden – som kreativ chef och styrelseordförande.

– Mitt arbete är att alltid tänka på framtiden och hur vi ska föra företaget framåt. Stefan Larsson är mycket begåvad och han kommer att bidra med ett nytt och spännande globalt perspektiv. Jag uppskattar Stefans unika känslighet, ärlighet och trovärdighet, säger Ralph Lauren.

Av Karin Ohlsson-Leijon

ralphlauren

En av höstens kollektioner för Ralph Lauren Home är West Village.

 

 

DELA (28)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar