Annons

Annons

Superkända filmhuset äntligen sålt – till ”vrakpris”
scarfacehouse_pool2_photoTomPloch

Snacka om kap!
Den världsberömda villan från kultfilmen Scarface har nu sålts efter hela 17 månader på marknaden.
Slutpriset? 22,7 miljoner dollar LÄGRE än utropspriset.

Annons

Alla som sett Scarface känner igen det här huset. Den gigantiska villan med det magiska poolområdet var nämligen Al Pacinos rollfigur Tony Montanas hem i den klassiska filmen, skriver TopTenRealEstateDeals.com.
Men det är inte det enda som hänt i den här mytomspunna villan. Huset var även skådeplatsen för bröllopet mellan den 54-årige Charlie Chaplin och den blott 18 år gamla Oona O’Neill år 1943.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

scarfacehouse_veranda2_photoTomPloch
Takterrassen är som gjord för glamourösa mingelfester i kvällsbrisen.

Det 109 år gamla huset ligger i Montecito i Kalifornien och i grannskapet är fastigheten känd som El Fureidis (Tropiska paradiset). Huset – som har fyra sovrum, nio (!) badrum, ett bibliotek, vardagsrum, lounge och en takterrass med 360-gradersvy över Stilla havet – designades av Bertram Goodhue.

scarfacehouse_fountain_photoTomPLoch

Inte undra på att fastigheten kallas ”Tropiska paradiset”.

Tillsammans med ägaren James Waldron Gillespie åkte han till Mellanöstern i Europa i ett helt år för att samla inspiration till bygget. Resultatet blev persiska trädgårdar, fontäner, ett byzantinskt vardagsrum och takmålningar föreställande Alexander den Store i bladguld.
När bostadsmarknaden i USA kraschade rusade internationella investerare till USA för att fynda fastigheter till vrakpriser. Den ryskfödde finansmannen Sergej Grishin slog till på El Fureidis för runt 20 miljoner amerikanska dollar, och försökte sedan sälja det för 35 miljoner dollar.

Huset lades ut på marknaden i maj 2014 men inte förrän nu – 17 månader senare – har huset sålts, rapporterar TopTenRealEstateDeals.com.. Och slutpriset landade till slut på vraksumman (nåja, i sammanhanget i alla fall) 12,26 miljoner dollar.

Av Sara Ångström Burling
Foto: Tom Ploch

scarfacehouse_exterior_photoTomPloch

scarfacehouse_veranda_photoTomPloch

scarfacehouse_matsal_photoTomPloch

scarfacehouse_vadagsrum_photoTomPloch

scarfacehouse_garden_photoTomPloch

DELA (12)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar