Annons

Annons

10 hetaste inredningsbutikerna i Göteborg
Kanske är det industridesignen, som finns naturligt överallt i den gamla fabriksstaden, som gör det? Restauranger med tegelväggar och svartmålade, stora fönsterramar, butiker med högt i tak och synliga ventilationsrör – Göteborgs lite råa, oslipade estetik passar inredningssverige väldigt bra just nu och det har stadens stylister och inredare tagit fasta på. Med stillebenfyllda instagramkonton, välstylade hemnethem, webbshoppar med noga utvalda designprodukter och stilsäkra bloggar som Trendenser och Tant Johanna råder något av en inredningsboom i Göteborg just nu.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Så vad får du inte missa när du åker till Artilleriets, Marrakech Designs och Rum 21:s hemstad? Elle Decoration listar Göteborgs 10 mest intressanta inredningsbutiker just nu. Klipp ut och ta med på tåget!

Av: Helena Skoog

MAGASINSGATAN/GRÖNSAKSTORGET

Besök också: Norrgavel, Afroart, House of C, Magasin 11.

artilleriet_soffa artilleriet_thektichen

Artilleriet och The Kitchen

Magasinsgatan 19

Varje gång Artilleriet, en av de mest omskrivna inredningsbutikerna i Sverige de senaste åren, skyltar om blir det en nyhet i blogg- och instagramvärlden. Det säger en del om hur mycket den här butiken, som är fylld av en blandning av vintage och nytt, kända designer och nya kreatörer, betyder för Göteborg som inredningsstad. När ägarna Sofie Hellsing och Christian Duivenvoorden öppnade systerbutiken The Kitchen förra våren, en köksinriktad liten butik där bordet alltid är stilfullt dukat, blev det förstås bloggstorm – och omedelbar succé. Om du bara ska besöka två butiker i Göteborg, välj dessa.

Webbshop: Artilleriet.se

Instagram: @artillerietstore

FloramorochKrukatos

FloramorochKrukatos_interior

Floramor och Krukatös

Kaserntorget 8

En smal trappa upp från en av Göteborgs mysigaste innergårdar (som passande nog huserar en av kaféet DaMatteos uteserveringar, så bra läge för kaffepaus) hittar du den lilla blomster- och interiörbutiken Floramor och Krukatös. Butiken drivs av mamma Jette Holm som är florist och dottern Hannah Porsgaard som är keramiker. Förutom blommor, krukor och keramik finns här massor av fina detaljer för hemmet, som posters, lampor, kuddar och ljusstakar. Vill du uppdatera balkongen eller altanen blir detta ditt viktigaste stopp.

Webshop.floramorochkrukatos.se

Instagram: @floramorochkrukatos

 

Marrakech Design

Kaserntorget 6

Att alltfler svenskar väljer bort vita, gråa och svarta kakelplattor i kök och badrum för färgglada, eller åtminstone mönstrade, alternativ kan vi tacka Marrakech Design för. Deras marockanska kakel och spännande designersamarbeten älskas av många och här i hemstaden finns deras showroom som är värt ett besök, även om du inte råkar gå i renoveringstankar just nu.

Webb: Marrakechdesign.se

Instagram: @marrakechdesign

 

CENTRUM

Besök också: Granit, Bolia, Josephssons/Royaldesign.se, Engelska tapetmagasinet, Balders Hage.

rum21_1

Foto: Alice Johnsson

rum21_matplats_tavelvagg

Foto: Alice Johnsson

Rum 21

Kyrkogatan 20-22

Den populära webbshoppen Rum21.se startades i Göteborg och här finns även en stor fysisk butik med massor av skandinavisk och internationell design. Textilier, lampor, möbler, ljusstakar och prydnadssaker – allt som går att köpa på webben finns inte här, men mycket, och butiken är definitivt en av stans finaste och mest inspirerande.

Webbshop: Rum21.se

Instagram: @rum21se

grandmas_1

grandmas_2

Grandma’s

Vallgatan 36

Lantlig inredning, randiga textilier, marina färger, stilrent porslin och charmiga detaljer – hos Grandma’s är det lika nära till den amerikanska östkusten som till den klippiga, blåvita västkusten. Lexington, Bruka Design och Chhatwal & Jonsson är några av de märken som finns representerade här. Butiken har dessutom en mysig barnavdelning.

Webbshop: Grandmas.se

Instagram: @grandmasgbg

vallgatan12_interior

vallgatan12_mat

Vallgatan 12

Vallgatan 12

Blommor, inredning och fotokonst samsas här med kläder, väskor, en restaurang (som serverar bra lunch) och en liten delidisk på entréplan. Vallgatan 12 öppnade i september förra året med flera kända Göteborgsprofiler i kulisserna (bland dem friidrottstränaren Yannick Tregaro). Både väggar och tak i den stora lokalen är pyntade med växter, alla marmordetaljer är trendigt gröna och utbudet är noga utvalt med en rolig mix av varumärken, som Muuto, Skultuna, Lilla Bruket och mer okända Arita, Futagami och Orée.

Webbshop: Vallgatan12.se

Instagram: @vallgatan12

 

 

LINNÉ & HAGA

Besök också: Byggfabriken, Haga Hem, Haga Interiör.

butik-1 butik-2

Market 29

Haga Nygata 29

Mitt i mysiga Haga, på den turist- och antiktätaste gatan, ligger Market 29. Här hittar du en väl utvald mix av industridesign, linnetyger, porslin, krukor och belysning. Kända varumärken möter handplockade detaljer från världens allra snyggaste hörn. Butiken och dess inredning är en inspiration i sig. Stort plus för den alltid trevliga och kunniga personalen.

Webbshop: Market29.se

Instagram: @market29haga

Alvhembutiken_8

Alvhembutiken_24

Alvhem mäkleri & interiör

Olivedalsgatan 16

Göteborgska hem har länkats flitigt från Hemnet de senaste åren, tack vare skickliga hemstylister och aktiva mäklarhus. Ett av de senare är Alvhem mäkleri, som har förmedlat många av de mest uppmärksammade hemmen, och som dessutom har en egen interiörsbutik i Linné. Här hittar du danska och franska märken sida vid sida med lokala små aktörer från stadens bubblande inredningsvärld. Stylisterna plockar gärna med sig varor härifrån till sina hemfotograferingar.

Webb: Alvhemmakleri.se

Instagram: @alvhemmakleri

nya-kiosken2nya-kiosken5

Le Kiosk

Sveagatan 20

Webbshopen Lekiosk.se som förser sina kunder med hållbar, ofta handgjord eller fair trade-märkt, kvalitetsdesign har sedan ett år tillbaka showroom/butik i anslutning till lagret på Sveagatan 20. Le Kiosk, eller ”kiosken” som de själva säger, drivs av Nina Granberg Melin och Nanna van Berlekom (bloggar på Så fint jag vill). Den välinredda lilla lokalen, fylld med fina detaljer och bra idéer, är bara öppen på fredagar och lördagar, men oftast går det bra att knacka på och kika in annars också.

Webbshop: Lekiosk.se

Instagram: @lekioskshop

 

UTANFÖR STAN

ostling_schedin

Foto: Sara Brodén

ostling_schedin_skap

Foto: Sara Brodén

Östling & Schedin

Spinnmästarevägen 2, Lindome

Lindome ligger tekniskt sett lite utanför Göteborg men den här stora butiken, som drivs av designbyrån Östling & Schedin, är för bra för att inte tipsa om ändå. Här blandas udda vintage och stilren design med svårslagen fingertoppskänsla i en helt fantastisk miljö i 1800-talsbyggda Spinneriet (där även bloggaren Trendenser håller till). Om du ändå tvekar på om det är värt att lämna stan för att åka hit räcker det att kika in på deras instagramkonto för att ändra inställning. Inspiration och habegär i massor. Öppet torsdag, lördag och söndag.

På nätet: Ostlingschedin.se/butiker

Instagram:@ostlingschedin

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar