Annons

Annons

Stockholmstips: 3 x Söderpärlor

Kvarteren på sydöstra Södermalm är några av Stockholms strosvänligaste med sina många fina butiker, restauranger och caféer. Här är tre nya favoritstopp.

Verkstan, Nytorgsgatan 23

Inredningsstylisten Filippa Egnell, vars namn trogna ELLE Interiör-läsare kanske känner igen från många inspirationssidor i tidningen, har öppnat butik tillsammans med sina barndomsvänner Nina Lindroth och Ingrid Taylor. I det handplockade och ständigt förändrade sortimentet finns såväl antika turkiska textilier som keramik och egendesignade smycken.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Foto: Magnus Anesund


Christoffers Blommor
, Södermannagatan 21

Liten butik med stort hjärta, som efter 13 år i Gamla stan nu även flyttat in bredvid Il Caffè mitt i det så kallade Sofo. Kika in för en dos grön inspiration, vackra vaser, krukor och ett varmt bemötande.
– Eftersom vi kör utan kylrum ser vi till att få in nya fräscha växter så gott som varje dag och kan fixa allt från små solitärbuketter till två meter höga olivträd, säger Christoffer Broman.

Foto: Per Levander/Maskot


Fröken Fröjd
, Bondegatan 71

Mysigt café med fantastiskt hembakt fika, gott kaffe och mormorsinspirerad inredning med många vackra detaljer att titta på.
– Tanken är att det ska kännas som ett vardagsrum, ett andra hem som alla är välkomna till för en stunds gemenskap och något gott att äta, berättar Veronica Marino, som även har bloggen Vintage by Vero på elledecoration.se.
Förutom sötsaker kan gästerna här njuta av polska piroger med surkål och svamp, olika soppor och matiga sallader.

Foto: Karolin Johansson

Av Hanna Marklund

Fler fina södertips finns i ELLE Interiörs juni/juli-nummer, i butik nu!

DELA (3)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar