Annons

Annons

Stockholms 5 bästa badplatser – samt alla övriga 32Högsommaren ligger som ett täcke över hela Sverige och badsäsongen är i full gång. Men det är inte alltid enkelt att hitta bra badplatser, särskilt inte om du bor i Stockholm. ELLE Decoration listar därför Stockholms bästa badplatser.


Det finns ett 30-tal officiella badplatser i Stockholm som sköts av kommunen eller staden – vissa är bättre än andra och vissa känner många inte ens till. ELLE Decoration har listat dem alla, och väljer även ut några av våra egna favoriter – från små holmar till stora familjebad som du bara inte får missa under supersommaren 2016.

1. Fredhäll

I Fredhäll på Kungsholmen finns det officiella Fredhällsbadet där man har låtit bygga upp bryggor, trädäck och kafé runt klippkanten. Men det bästa med Fredhäll är att det går minst lika bra att bada från någon av alla härliga klippor precis intill. Trots att det alltid är mycket folk på soliga dagar finns det alltid någon ledig klippa.

Annons

2. Reimersholme

Ett lite vuxnare bad, förmodligen av den enkla anledningen att det är i princip omöjligt för barn att bada här, åtminstone de mindre versionerna. Dessutom är det centralt och nära till After Beach-ölen i Hornstull.

3. Norra Djurgården

Kungliga Djurgårdens förvaltning driver Ekhagens strandbad, även kallat Lappis (Lappkärrsberget) Beach. Men därifrån kan du knalla vidare på den härliga skogsstigen och hitta dig en egen klippa att bada helt ostört ifrån.

4. Grisslinge havsbad

En stor badplats på Värmdö strax söder om Stockholm. Det finns bryggor, café och omklädningsrum och det tar ungefär 20 minuter att åka dit med buss från Slussen.

Foto: Holger Ellgaard/Creative Commons

Foto: Holger Ellgaard/Wikimedia

5. Blå lagunen

På Ekerö ligger Husbygropen, eller Blå lagunen som den oftast kallas. Den kallas så för sitt klarblå, skimrande vatten, som för tankarna till betydligt mer sydliga breddgrader.

Foto: Bengt Oberger/Creative Commons

Foto: Bengt Oberger/Wikimedia

Hela listan på övriga badplatser i Stockholm:

Brunnsvikens strandbad

Ekhagens strandbad

Farsta strandbad

Flatenbadet, allmänna

Fredhällsbadet

Gröndals brygga (Ormberget)

Hässelby allmänna bad

Hässelby strandbad

Hökarängsbadet

Johannelundsbadet

Johannesdalsbadet

Kanaanbadet

Lilla Essingebadet

Långholmens klippbad

Långholmens strandbad

Långsjöbadet

Lövstabadet

Maltesholmsbadet

Mälarhöjdsbadet

Oxhålsbadet

Reimersholme

Skrubba strandbad

Smedsuddsbadet

Solviksbadet

Stora Essingen

Stora Sköndals handikappbad, strandbad

Sätrastrandsbadet

Tanto strandbad (Årstaviken)

Trekantens strandbad

Vinterviken

Ängbybadet

Örnberget

Här kan du se flera av baden på en karta, tillsammans med vattenkvalitet och det senaste vattenprovet.

Du kanske också gillar:

DELA (14)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar