Annons

Annons

Stilren modekänsla hemma hos danska ELLE-chefen


Stilren modekänsla hemma hos danska ELLE-chefen

Cecilie Ingdal 
är chefredaktör för våra systertitlar ELLE och 
ELLE Decoration i Danmark. Här bjuder hon på
husesyn i sin takvåning 
i centrala Köpenhamn 
och vi får följa med ända in i garderoben!


Cecilies inredningsstil har, liksom hennes klädstil, blivit mjukare och mer
 bohemisk med åren men grunduttrycket är detsamma: för danska ELLEs chefredaktör Cecilie Ingdal handlar estetik om känslor.

– Estetik är något jag försöker få med i allt jag ägnar mig åt. I mitt hem kommer det sig till uttryck när kärlek, design och funktion förenas och förhöjs.

Annons

Av Mille Collin Flaherty
Foto Line Thit Klein

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Hennes förhållande till färger har också förändrats med tiden – från en tydlig förkärlek för svart, vitt och mörkgrått – till nästan det totalt motsatta.

– Hetsiga, starka färger håller jag mig ifrån, än så länge. Men smutsiga pasteller som mjukt rosa, ljusblå, mässing och musgrå får ta plats i mitt hem, säger hon.

Takvåningen, som har utsikt över Köpenhamns tinnar och torn, har Cecilie till stor del själv konceptualiserat. Då hon och hennes man tog över den för tio år sedan var den mörk och hade små rum, men en grundlig renovering gav ett ljust och öppet hem som känns som en harmonisk helhet.

Överallt skapar handplockade, utvalda objekt och konstverk ett vackert, sammanhängande och personligt uttryck.

Som chefredaktör för såväl ELLE som ELLE Decoration Danmark översköljs hon dagligen med inspiration för både garderob och 
interiör, men även konst och resor medverkar till att prägla hemmet. Det är de personliga tingen som skapar känslan av förankring och anknytning för Cecilie.

– De två Minjung Kim-bilderna Dag och Natt var det första jag köpte till lägenheten, så de är speciella – liksom det antika tennfatet som jag fått av mina föräldrar, de små läderklädda skålarna från Hermès, verken av Maria Rubinke och den lilla bilden av Evren Tekinoktay, säger Cecilie, som även värdesätter praktiska saker, som lägenhetens inbyggda förvaring och dolda dörrar som ger gott om rena ytor och i stället låter personliga och estetiska inslag ta plats.

– Lösningarna med lådor under snedtaket och alla inbyggda skåp var avgörande för mig. De gör att jag endast behöver ha saker framme som ger mig energi, samtidigt som jag har enkel access till andra nödvändiga ting i vardagen.

Det öppna rummet med kök och vardagsrum har stora, vikbara fönsterpartier som kan öppnas helt vilket får hela lägenheten att kännas som en stor terrass.

Det är ett annat särdrag som Cecilie uppskattar högt och som gör att lägenheten känns som något mer utöver ett hem.

– Det här är min bas, den plats jag älskar att vakna upp i och komma hem till. Varje dag.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (37)
PINNA (94)

Annons
Annons

Annons

Laddar