Annons

Annons

Sparsmakat i Köpenhamn – inspirerat av wabi-sabiInspirerade av japansk wabi-sabi-filosofi, 
som hyllar det icke perfekta och strävar mot det sparsmakade, har Silke och Kasper Bonde 
inrett sin lilla lägenhet norr om Köpenhamn.


Den lilla lägenheten i Hellerup i östra Köpenhamn har ett nästan zen-liknande lugn över sig. Och utanför de stora fönstren är det alldeles grönt, naturen känns alltid närvarande. Så var just närheten till naturen också ett av de viktigaste kriterierna när innehavarna, designern Silke Bonde och maken Kasper, letade efter en ny bostad.

Annons

Av: Emma Persson Lagerberg
Foto: Petra Bindel

– Det vi föll för här var ljusinsläppet och den gröna utsikten. Vi flyttade från en liten lägenhet mitt på Nørrebro i centrala Köpenhamn. Den var väldigt charmig, men det var också alltid mycket människor omkring en och väldigt långt till naturen.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Det är heller ingen slump att lägenheten är så sparsmakat och lugnt inredd. En av Silkes stora inspirationskällor är den japanska wabi-sabi-estetiken.

– Jag gillar att naturen bjuds in i hemmet och att det operfekta hyllas. Jag är också inspirerad av tanken att man ska ha få ting som har en personlig betydelse. Jag tycker om när det finns ett inslag av tillfällighet i inredningen, när inte allt står helt perfekt.

Det första Silke och Kasper gjorde när de flyttat in var att bygga en stort skåp i sovrummet, där alla kläder kunde gömmas undan.
– De rena linjerna har varit viktiga för oss från början. Jag tycker att det gör att man kan koppla av när man kommer hem.

Lägenheten känns väldigt ombonad och personlig, trots avsaknaden av prylar. Kanske just på grund av den personliga kopplingen till sakerna. På väggarna hänger övervägande Silkes egna akvarellprints, som hon säljer i sin webbshop. Och bakom de flesta av möblerna finns en historia om hur de hamnade här.


– Eames Lounge-stol fick vi till exempel i bröllopsgåva. Den symboliserar en skön dag i kärlekens tecken. Och så sitter man så skönt i den.
De flesta dagar cyklar Silke de åtta kilometerna in till studion i centrala Köpenhamn för att jobba med sin printproduktion. Även den mycket inspirerad av naturen.

– Jag är så fascinerad av naturens nyanser, detaljer och mönster. Och av de skillnader man möter i naturen när man besöker nya världsdelar. Nya projekt uppstår ofta när jag upptäcker nya saker, som till exempel när jag började dyka. Då öppnade sig en helt ny värld, som sedan blev inspiration till min Under water-kollektion.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

7
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (47)
PINNA (1)

Annons
Annons

Annons

Laddar