Annons

Annons

Inspiration till dina drömmars sovrumLåt sovrummet bli ditt drömrum! Vi visar dig vägen dit. Här kommer 5 inspirationstips på hur du kan göra ditt sovrum mer personligt!


Vi inspireras alla av olika stilar i våra sovrum. Maximalism, grafiskt eller romantiskt? Gillar du sängkappor eller sänghimlar? Vi på ELLE Decoration har samlat idéer till sovrummet. Kanske hittar du din favorit här nedan!

Annons

 

1. Maximys

Maximalism – ja, visst! Lite knäppt? Absolut! Men ändå fantastiskt inspirerande med ett sovrum så maxat med prylar, textilier, mönster och roliga detaljer att det inte finns någon ände på det. Att det funkar beror förstås på att det är väl genomfört. Färgerna harmonierar med varandra, den textilklädda väggen gör det ombonat, tavlorna och utsmyckningarna på väggen är hängda symmetriskt. Det är helt enkelt ordning i ”kaoset”. Tittar man noga ser man att det är inramade Diorscarves och skisser från porslinsfabriken i Meissen. En gammal spegel blir enkelt en sänggavel. Ljuskronan blir som kronan på verket och i den fästs tyget som får bilda en liten baldakin över bädden. Givetvis fullbordas stilen av två tofsar. En liten solspegel bildar öga mitt på väggen. Charmig mix med tre olika sängbord, två udda på ben och en textilklädd pall. Fynda små konsoler på loppis och bygg roliga stilleben på väggen. Praktiskt med sängpall vid fotändan där alla tyger får plats, ikattygerna är fina mot både blommigt och paisleymönstrat.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

 

2. Sängkappor

900_Bemz36_sangkappa

Foto: Bemz

Hem för Prinsessan på ärten månne? Ett drömrum hur som helst med ett härligt överflöd av vackra textilier. Sängkappan och tyget på väggen Saga Forest från Littlephant. De fyra tunna madrasserna är klädda med Bemztyg. En gul matta som täcker golvet är skön för små fötter och gör en glad och rummet mysigt. Två olikmönstrade tapeter, roliga djurmasker och molnlampa sätter också stilen.

900_reva _sangkappa

Foto: RevaHome

Har man turen att bo med sådana här intagande fönster är det självklart att placera sängen nedanför ett. Små glasvaser med sommarblommor pryder fönsternischen. På trästegen hängs morgonrockar, kläder och magasin. Låt underlakanet agera dubbelt: nämligen både som lakan och sängkappa. Bohemchict! Här ett vackert mönstrat underlakan, 160×260 cm, Reva Home.

900_ellos_sangkappa

Foto: Ellos

I stället för sänggavel kan man bygga en hylla bakom sängen som kan fungera både som dold förvaring och som hylla för böcker och fina stilleben. Bädda sängen somrig med fräscha, randiga lakan i årets färg: puderrosa. Att klä in sängen med sängkappa ger den där extra ombonade looken, det ser helt enkelt fräscht ut och kan dessutom dölja halvtrista ben.

 

3. Grafiskt

900_HM

Foto: H&M Home

Många nyanser av grått är flott! Mjuka upp sänggaveln genom att hänga ett tyg över. Bädda sängen i grå toner och
blanda enfärgat med mönstrat. En stilren bordslampa och en glasvas med grönt på en lite nött stol och vips är sovrummet komplett.

900_sweet97_amb2n_gervasoni

Foto: Gervasoni

Du som bara måste ha den grafiska stilen hämtar massa inspiration här. Ljusa väggar, mörkbetsat trägolv och en skön mix av svarta och vita detaljer skapar känsla. Ett sovrum som detta blir en plats för avkoppling och kontemplation. Inget som stör, allt är stramt och monokromt. En hängande lampa bildar blickfång tillsammans med den speciella spegeln. Sängram och spegel, Gervasoni.

Barnrummet som är en dröm för alla som gillar prints och grafiska mönster. Placera sängarna längs väggen för att frigöra lekyta. De avskiljs med klädda gavlar. Bygg dem dessutom gärna på höjden för att ha plats för rejäla lådor för leksaker och allsköns pryttlar. Den roliga, knallgula solspegeln bildar pricken över i. Hyllan linjerar och går från vägg till vägg. Liknande korgar finns hos till exempel Afroart. Tapet, Studio Printworks, matta, Kinder Modern.

 

4. Skön harmoni

Våga mönstrat golv som tar upp väggfärgen och sätt pricken över i med matchande gardiner och överkast med svarta bollapplikationer. Köp vitt bomulls-tyg på metervara och sy fast personliga applikationer så skapar du en egen, rolig stil. Kul stilkrock med djurhuvuden, ”skelett-tavla”, 1800-talsporträtt och Eero Aarnios 50-års-jubilerande fåtölj Åskbollen.

900_Zarahome16-

Foto: Zara Home

En egen sängram kan du göra med hjälp av ett grovt tyg som häftas på en lite grövre skiva med ett tunnare vaddlager under. Fäst sedan hela härligheten med stora nitar direkt i väggen. Ett enkelt hemmafix! Bädda romantiskt med obscent många kuddar i olika storlekar, material och mönster och skapa hotellrum fast hemma.

900_ikea_10031_ihop

Foto: Ikea/Livet Hemma

Bara fötter på brädgolvet och så en säng placerad direkt på golvet. Skön känsla i sommarhuset! Inred med strandfynd som fina stenar och grånad drivved att bygga stilleben av. Färga linnetyget själv och du får ett både vackert och prisvärt överkast att drapera bädden med. Lampa Krusning, Ikea/Livet Hemma.

Sätt färg på sovrummet men under kontrollerade former. Håll väggar och golv fria från mönster och måla dem i en blekt grå ton. Den enkla sängen lyfts av det vackra tyget i korall som ramar in bädden. Symmetri med två små pendellampor i korallfärgat tyg. Nätta brickbord blir sängbord och på bänken som också kan bli ett bord finns plats för kuddar och plädar på natten.

 

5. Sänghimmel

White bedroom, bed with leather tan upholstered cushion headboard, canopy in pastel pink lace linen, grey throw blanket with yellow piping, yellow fern wallpaper, sisal flooring, Persian pattern cowhide rug, valet L etc 04/2013 pub orig

Foto: Simon Bevan via housetohome.co.uk

Pastellrosa sänghimmel ger en känsla av glammig camping hemma i sovrummet! Denna är fäst på enklaste vis i vägg och i taket. Elegant krock med skinnklädd säng mot det transparenta, rosa tyget och den gulmönstrade tapeten.

700_ceiling_canopy

Via: Brit.co

Här är sänghimlen fäst i taket och gjord av stål. Läckert att sätta tavla och lampor över sängen. Många textilier passar i sovrummet, särskilt skönt att sätta ner fötterna direkt på den mysiga mattan. En lyxig, ombonad känsla.

900_miniroom

Foto: Miniroom

Placera sänghimlen över barnsängen mitt i barnrummet för att skapa en mysig plats eller hörna. Charmigt med snedtak i barnrummet. Känslan blir lite som i en kajuta. Puderrosa sänghimmel, Miniroom.

 

Du kanske också gillar:

DELA (148)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar