Annons

Annons

Sommarläsning – inredningsböckerna du inte vill missa!
Sommarlasning - 3 inredningsbocker

På sommaren finns det ofta lite extra tid att lägga på läsning och inspiration. Här tipsar i om tre aktuella böcker som ger inredningsinspiration i tiden.

 

Exklusivt internationellt

Interiors now

I Interiors Now #3 är det precis som i de två föregångarna i första hand inredare och arkitekter på internationell toppnivå som står i centrum. Det är 34 hem: spatiösa våningar och rymliga hus inredda med mycket design och konst som är långt borta från de allra flestas vardag. Samtidigt är det just därför så inspirerande – det här är hem där människor haft resurser att förverkliga sina drömmar och för oss som läsare finns mycket att titta på och inspireras av.

Annons

Interiors Now #3, 365 kr, Taschen.

va_interiors_now

Vardagsrum i ett Londonhus inrett av Faye Toogood för ett ungt par. (Foto Bill Batten)

 

Modefolkets innersta rum

FashionableSelby cover

Todd Selby är fotografen som har specialiserat sig på att söka upp de mest inspirerande och kreativa hem han kunnat hitta världen över för att visa upp på sin blogg och i sina böcker. I hans nya bok Fashionable Selby är det modefolket som har släppt in honom i sina ateljéer och hem och det är roligt, inspirerande, galet, myllrande och färgstarkt. Det här är en bok som är fantastiskt rolig att bläddra i eftersom varje sida bjuder på oväntade överraskningar.

Fashionable Selby, 230 kr, Abrams.

selby
Designern Fred Butlers ateljé i östra London där hon bland annat skapat telefonhjälmen som Lady Gaga bar i videon till Telephone. Ur boken Fashionable Selby. (Foto Todd Selby)

 

Hemma hos kreatörerna

boken Hej!

Boken Hej! Kreativa hem av Moa Samuelsson och Christina Breeze (och med foton av Alexander Lagergren och Bobo Olsson) är precis så opretentiös och trevlig som titeln antyder. Vi får följa med hem till några av Sveriges främsta konstnärer, stylister och formgivare och se hur de bor och i fråga-svar-form läsa om hur de ser på arbete, hem och inspiration. Det är en reportagebok som ger en bild av hur konstnärshem kan se ut på 2010-talet – lite som en svensk Selby-bok.

Hej! Kreativa Hem, 110 kr, Printz Publishing

bocker hej
Glasformgivarparet Åsa Jungnelius och Ludvig Löfgren bor i en före detta skola i småländska Åfors. Här Åsa och yngste sonen Sten i köket. (Foto: Alexander Lagergren)

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar