Annons

Annons

Sommarfavoriter: Karins söker lugnet i Skärgården
sommar i skärgården

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionschef Karin Ohlsson-Leijon tar båten ut i Skärgården. Här är hennes måsten inför semestern:

”I sommar njuter jag helst av lugnet i Stockholms skärgård: frisk luft, sköna bad och solvarma smultron – allt ett par timmar bort med båt.”

Annons

skärgården stockholm

Vackraste resvägen
Det finns inget värdigare sätt att åka till landet på än med skärgårdsbåt. En favorit är Waxholmsbolagets k-märkta skönhet Västan, byggd redan år 1900 och fint renoverad för ett par år sedan. Allra helst sitter vi vid ett bord utomhus på övre däck och ser Stockholms skärgård glida förbi samtidigt som vi äter något gott. (Foto Christer Lundin)

newyork_S_dramaten

Praktisk

På skärgårdsbåten är det en rejäl ”dramaten” som gäller som bagage. I år tänker jag uppgradera mig till den snygga vagnen New York med smart hopfällbart stativ, reglerbart handtag och utbytbar väska som rymmer 55 liter, ca 995 kr, Urbanista.

lakan

Svalkande

Svala och sköna lakan i egyptisk bomull med mönstret Flower Print. Påslakan för dubbelsäng, 220×220 cm, 1 995 kr, och örngott, 50×60 cm, 355 kr/st, Gant Home.

bord strå

Flexibelt

Matti Klenells nya lilla bord Strå består av fot, skiva och fem ”bendelar” av svarvad ek som gör att man enkelt kan variera höjden på bordet. Allt levereras i platt paket, från 1 995 kr, Sundlings.

Ole-Jensen-Bowl

 

Behändig

Designern Ole Jensen började som keramiker och visst syns det i skålen av melamin. Den största storleken rymmer hela 5 liter och är perfekt att baka i eller lägga dagens skörd från bigarråträdet i innan fåglarna tar den … Ca 510 kr, Room Copenhagen.

OGK Savbriks

Avkopplande

Redan år 1962 ritade Ole Gjerløv-Knudsen dagbädden OGV Savbriks för att hans förkylda son skulle slippa ligga på marken på en campingutflykt. Dagbädden av bokträ och linneväv förvaras i en lång påse med bärrem, ca 3 500 kr, Skovshoved Møbelfabrik.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar