Annons

Annons

Chefredaktören: ”Som svensk inredningsjournalist är jag stolt över Ikea”


Chefredaktören: ”Som svensk inredningsjournalist är jag stolt över Ikea”

Ingvar Kamprad är död, men Ikeas ”demokratiska design” lever vidare. ELLE Decorations chefredaktör Svante Öquist minns Kamprad och hur han skapade ett företag där det var möjligt att börja på butiksgolvet och sluta som vd.


Ingvar Kamprad – en legend och Ikeas skapare – har gått ur tiden.

Självklart kommer Ikea att leva vidare – men det kommer för alltid att finnas ett stort tomrum utan Ingvar Kamprad, som nu hyllas av svenska politiker, på plats i styrpulpeten. Denna self made man som alltid haft förmågan, begåvningen och inte minst, ödmjukheten, att omge sig med skickliga medarbetare och från ingenting byggt upp en världsomspännande koncern med idag 194 000 anställda. Ett företag där det har varit möjligt att börja på butiksgolvet och sluta som vd – en sympatisk kultur.

Annons

Som inredningsjournalist, och svensk, är jag stolt över Ikea och vad Ikea står för – inte minst för mottot ”demokratisk design”. Ett motto som inte bara är tomma ord utan gjort det möjligt för människor över hela världen att möblera sina hem med funktionella möbler, av god design och till vettiga priser.

Hjärnan bakom allt detta är, och har alltid varit – Ingvar Kamprad.

Svante Öquist, chefredaktör ELLE Decoration

Bild: IBL Bildbyrå

Läs också: Ingvar Kamprad är död

 

 

DELA (62)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar