Annons

Annons

Sobra toner i den vackra 1920-talsvillan1920-talsvillan har fått behålla sitt tidstypiska skal, men invändigt har Sofia och hennes familj satt sin prägel med moderna möbler och ett nytt platsbyggt kök – i en färgskala som går i beige, grått och rosa.


I Bromma i västra Stockholm bor Sofia med man och tre barn. Bromma har en mycket blandad bebyggelse, här finns allt från de populära Per Albin-radhusen, till 
gigantiska villor och små egnahemshus.

Annons

Av: Gill Renlund
Text: Cecilia von Mentzer
Foto: Johan Sellén

sobra_toner_exterior_Foto_Johan_Sellen

Det skulle egentligen ha legat en flickskola på just den här tomten, men efter att gymna-
sierna i Sverige öppnades för kvinnliga elever 1927 var flickskolorna inte längre nödvändiga, i stället byggdes här en klassisk 1920-talsvilla med putsad fasad, spröjsade fönster och glasveranda. Tomten ligger ovanligt bra till, omgiven av två allmänningar, dessutom i söderläge. Familjen flyttade in för snart fyra år sedan.

sobra_toner_vardagsrum_livingroom_Foto_Johan_Sellen
– Det är perfekt läge för oss. Barnen har lekplatsen intill och jag gillar att vi är omgärdade av träddungar, det känns fritt och det är ett lugnt och tyst område, säger Sofia.

sobra_toner_kok_kitchen_Foto_Johan_Sellen
Invändigt har paret gjort om det mesta. Nytt platsbyggt kök, badrum i stället för garderob på övervåningen, nya glasdörrar 
mellan glasveranda och matrum och kök. Dessutom är alla ytor ommålade och parketten var så sliten att det bara var att lägga in ett nytt golv. Umgängesrum och kök på bottenvåningen, tre sovrum på det övre planet och på vinden ligger gästrum och ett arbetsrum.

sobra_toner_vardagsrum_fatolj_arm_chair_Foto_Johan_Sellen

Färgsättningen är sober och går i grått, beige och med rosa accenter.
– Jag vet inte om vi har någon speciell inredningsstil. Kanske var vi mer moderna när vi bodde i lägenhet inne i stan, nu syns här både moderna möbler och en hel del i den franska, lantliga stilen som jag gillar.

sobra_toner_matplats_dining_room_lampa_kvist
– Jag tycker om känslan i vårt hus. Det är hemtrevligt och 
mysigt. Och vi har gott om plats för att bjuda hem folk.

sobra_toner_bedroom_sovrum_pink_rosa_Foto_Johan_Sellen

När de hinner åker Sofia och hennes familj gärna ner till sin gård i Östergötland. Men helst av allt tillbringas ledig tid i stallet eller i den mysiga trädgården i villakvarteren i västra Stockholm. Särskilt nu när försommaren står för dörren.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (58)
PINNA (6)

Annons
Annons

Annons

Laddar