Annons

Annons

Simon Morris har skapat lampan som svävar fritt!
En svävande, hållbar lampa. Låter det för bra för att vara sant? Genom konstnären Simon Morris kickstarterprojekt Flyte kan det snart vara verklighet. 

Annons

I tisdags presenterade konstnären Simon Morris sitt kickstarterprojekt Flyte på Södra teatern i Stockholm. Flyte är lampan som svävar fritt i luften och får en att titta en extra gång. Med hjälp av magnetiskt levitation svävar lampan fritt och drivs av trådlös energi.

hero_shot-press-pack

Press_pack_Flyte

Simon Morris har tidigare gjort liknande projekt och samarbetat med stora företag som exempelvis Nike. Alla projekt har Morris stora fascination för levitation, att få saker att sväva med hjälp av magneter, och det specifika intresset för svävande brädor gemensamt.

– Jag har alltid åkt skateboard. När jag var liten drömde jag om att ha en svävande bräda – så jag började experimentera med magneter.

Hans många experiment har resulterat i svävande skor, högtalare och skateboards och nu även en svävande lampa. Lampan fungerar och börjar lysa genom att centrera lampan över basen. I basen finns en elektromagnet och i lampan en mottagare av trådlös energi. I luftrummet däremellan skapas en magnetism som får lampan att sväva.

Simon Morris har valt att arbeta med hållbara material som gör att lampan kan följa med i många, många år.

– Lampan ska hålla länge. Vi har valt att använda energieffektiva LED-lampor som inte behöver bytas ut och hållbara material som ek, ask och valnöt.

FLYE_3_lamps

 

Genom att trycka på basen tänds och släcks lampan.

Press_pack_Flyte_7

Flyte lampan är en del av ett så kallat kickstarterprojekt. Det innebär att vem som helst kan investera i projektet. Skaparen har beräknat på vilken summa projektet kräver och om den insamlingen lyckas före ett speciellt datum är de som investerar de första som får ta del av produkten. Tre dagar efter lanseringen ser Flyte ut att bli verklighet – med 27 dagar tillgodo.

Press_pack_Flyte_15

Av: Sanna Rossäng

DELA (43)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar