Annons

Annons

ANNONSSAMARBETE MED FREDERICIA

Skandinavisk minimalism hemma hos brittiska stjärnbloggaren Cate St. Hill


Skandinavisk minimalism hemma hos brittiska stjärnbloggaren Cate St. Hill

I centrala London bor den brittiska stjärnbloggaren Cate St. Hill. I samarbete med det danska möbelföretaget Fredericia har ELLE Decoration besökt hennes stilsäkra hem, där skandinavisk minimalism står i fokus sida vid sida med designikonen Trinidad; en stol formgiven av Nanna Ditzel.


Om man tror att det bara finns tunga Chesterfieldmöbler, blommiga gardiner och målat porslin i alla engelska hem så har man inte varit hemma hos den brittiska interiörbloggaren Cate St. Hill. För även om hon talar otvetydlig engelska så är henne inredningsstil slående minimalistisk och skandinavisk.

Cate St. Hill bor i ett klassiskt Londonradhus, ett så kallat ”terraced house”, som har totalrenoverats efter konstens alla regler. De ursprungliga små rummen med begränsat ljusinläpp har öppnats upp och slagits samman för att låta ljuset flöda genom hela bottenvåningen, där husets nu kombinerade vardagsrum, kök och matplats finns.

Som en del av den genomgående renoveringen av radhuset har de tidigare tapetserade väggarna blivit ljusare, de mörka trägolven vita och köket har uppdaterats med grått kakel. Det är modernt med tydliga klassiska referenser som matchar husets vackra arkitektur.

Cate St. Hill har gjort en dygd av att välja möbler och alla små inredningsdetaljer utstrålar kvalitet och personlighet. Hon lägger bland annat mycket tid på att minitiuöst söka genom London och Paris loppmarknader, för att hitta de rätta små detaljerna som bidrar med historia och personlighet.

Hon berättar att hon inspireras av det urbana landskapet omkring sig. London är känt för sin gråa färgskala vilket också är hennes genomgående inredningstema på allt från de små detaljerna till de stora.

När hon inreder ett rum försöker hon att inkludera den urbana känslan i inredningen. Samtidigt som hon försöker skapa ett lugn som inte alltid finns i det hektiska stadslivet och som samtidigt reflekterar den själ stan har. Det ställer stora krav på de större möblerna i inredningen och här passar Trinidad-stolen in prefekt.

– För mig är Trinidadstolen ett uttryck för dynamisk möbelkonst; designen har en rörelse i sig själv, särskilt ryggpartiet, som är inspirerat av husen på Trinidad. Samma arkitektoniska referens som går igen i de klassiska stadshusen i London, säger Cate St. Hill.

I videon här kan du se hur Cate St. Hill har inrett med Trinidadstolen i sitt hem i London.

Nanna Ditzel var inspirerad av husfasaderna på den karibiska ön Trinidad när hon fick idén till stolens form. Det var det sätt som fasaderna fångade och reflekterade ljus och skugga, som fick den danska möbelkonstnären att vilja överföra samma effekt i en stol.

Den danska möbeldesignern Nanna Ditzel bodde också i London under flera år och i förhållandet mellan Nanna Ditzel och London finner Cate St. Hill en fin histora till sin inredningsstory, som är så genomgående och typisk för Cate St. Hill.

Dessutom berättar Cate St. Hill ”Det jag särskilt gillar med Nanna Ditzel är att hon var en kvinna som tydligt tog plats i en mansdominerad bransch under det tjugonde århundradet och det känns bra att ha en möbel som är skapad av en så stark kvinna”.

I dag, mer än 25 år efter det att stolen lanserades för första gången, har Trinidadstolen uppnått status som en modern designklassiker och har därmed satt en ny standard för utformningen av trästolar. Innan Trinidad var det nämligen inte möjligt att göra utskärningar i formböjt trä men det ändrade Nanna Ditzel på. Trinidadstolen produceras av Fredericia, som nu introducerar Nanna Ditzels post-moderna klassiker i tre nya versioner; rökt, grått och ljusgrått, som framhäver materialets naturliga skönhet. Därutöver finns Trinidad i 5 andra träslag, sex färger och sex variationer på stålramar. Med andra ord finns det ingen gräns för det personliga uttryck som träder fram i Trinidadstolen. Detta gör att den blir till en naturlig del av en personlig inredning – oavsett om man har grått som röd tråd i sin inredning eller andra färger.

Läs mer om Trinidadstolen och Fredericia här >

DELA (20)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar