Annons

Annons

Kika in i lyxiga hotellrummet – designat av ingen mindre än Alicia Vikander!Svenska stjärnan Alicia Vikander har som bekant kammat hem en historisk Oscar. Men det är inte det enda hon kan skryta med på sitt cv. Hon har nämligen även designat ett helt hotellrum!


Som andra svenska skådespelare någonsin tog Alicia Vikander i början av veckan emot en Oscar för sin roll i The Danish Girl och blev hela världens favorit. I Sverige belönades hon redan 2011 med Guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll i Till det som är vackert. 

Det däremot färre har koll på är att Alicia Vikander även har ett öga för inredning och design. 2012 inredde hon ett eget hotellrum på det stjärnspäckade hotellet Såstaholm Hotell i Stockholmsförorten Täby. Detta efter att hon mottog hon Såstaholms Pris till Höstsols minne, något hon själv såg som ”en möjlighet att sätta avtryck på ett hotell med stark kulturhistoria”.

– Alla vi som arbetar med Såstaholmspriset har en stark relation till Alicia Vikander, hon är oerhört begåvad, karismatisk och skarpsynt. Vi är inte förvånade över att hon blivit så framgångsrik, säger Ulrik Clemens Von Döbeln, hotelldirektör.

Så den som vill hylla Alicia Vikanders framgångar kan nu göra det med en skål i hennes eget stjärnrum, hotellrum 90 på Såstaholm Hotell.

Alicia har inrett rummet i en varm färgskala med personligt utvalda detaljer. Till detta en stor världskarta som påminner om att Alicia har världen som arbetsfält.

Andra pristagare, som även de har designat sitt egna hotellrum på Såstaholm är Josefin Ljungman (2008), Joel Kinnaman (2009), Elin Rombo (2010), Lindy Larsson (2011), Adam Pålsson och Adam Lundgren (2013), Edda Magnason (2014) samt Alexander Ekman (2015).

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

Se bilder från det hotellrum Alicia Vikanders själv designat nedan! 

Alicia Vikander Hotellrum
Alicia Vikander Hotellrum
Alicia Vikander Hotellrum Alicia Vikander Hotellrum

Foto: Såstaholm Hotell / Shutterstock

Av: Sanna Rossäng

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt residencemagaine.se

DELA (31)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar