Annons

Annons

Nu kan du sätta upp historien på väggen
Tapetmönster med hundratals år på nacken får nytt liv i moderna Scandiwalls nya samarbete med Långholmens Handtryckta tapeter.

Langholmen2

 

På Långholmen Handtryckta Tapeter finns en guldgruva med tusentals gamla mönster från århundraden tillbaka.

Annons

Moderna tapethuset Scandiwall har ett sprillans nytt samarbete med Långholmen Handtryckta Tapeter. Det lilla familjeföretaget med sitt stora kunnande om gamla tryckmetoder och med högar av tapetmönster från århundranden tillbaka möter dagens moderna digitalteknik med alla dess möjligheter.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

Vid det första mötet gick man igenom över 1000 tapetmönster – ett kärt besvär – som lockade till många diskussioner. Nu har man enats om ett första släpp på drygt tio, men det kommer komma många fler.

– Vi tycker det är fantastiskt kul att ge nytt liv åt denna hantverkstradition och alla vackra mönster, säger Scandiwalls VD Martin Eldsparr.

Lika nöjd är tapetmakare Mats Qwarfordt på Långholmen över att deras mönsterskatt nu kan nå så många fler.

– Det känns jättekul att våra mönster med sina typiska tidsmarkörer och färger kan hänga i fler svenska hem, säger Mats.

Den första kollektion, som släpps den 1 oktober, består av ett tiotal mönsterbilder från slutet av 1700-talet fram till 1940 och kommer att finnas för måttbeställning hos Scandiwall. Pris: 398 kr/kvm.

www.scandiwall.se, www.handtrycktatapeter.se

Text Cecilia von Mentzer

KIKORI_webb

Kikori

Lille-Pher-Gulockra_webb

Lille Pher Gulockra

Carl-Fredrik_webb

Carl-Fredrik

Grace_webb 

Grace

DELA (9)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar