Annons

Annons

Så hittar artisten Andreas Moe inspirationDet händer mycket i artisten Andreas Moes liv. Just hemkommen från Miami har han fullt upp med sin nya skiva Before the rumble comes.


Andreas Moe började spela gitarr vid tolv års ålder och han blev fast. Att få känna av kreativiteten och skapa något blev en stor del i hans liv. När gymnasievalet kom fick han välja mellan musiken och hockeyn och valde då musiken. Sen har det bara rullat på och han har aldrig sett tillbaka. För några veckor sen spelade han på vårt designpris ELLE Decoration Swedish Design Awards.

Annons
900_Högupplöst pressbild

Foto: Jana Julian

Andreas Moe har nyligen släppt sitt första fullängdsalbum och har mycket att stå i. Nu är det dags att hitta nya inspiration och kanske börja på nästa album.
– Tryggheten att säga att jag håller på med ett album finns inte kvar. Det är skitläskigt.

Andreas letar efter nya vägar att hitta inspiration. Han funderar på att hyra en stuga på landet och bara sitta ensam en vecka för att se vad som händer med kreativiteten. Andreas största inspirationskälla just nu är att han träffar gamla människor på ålderdomshem för att höra deras historier om livet. Han hoppas få inspiration av dem och förhoppningsvis blir det låtar om deras liv.
– Jag är inte osäker utan jag vet vad jag vill. Jag är stolt över det jag åstadkommit och har inte bråttom, säger han.

Han har spelat mycket den senaste tiden och har turnerat runt i Sverige. För några dagar sen var han i Miami för att spela in en musikvideo till en ny singel bland annat. Andreas gillar USA och skulle vilja se mer av landet. Favoritplatsen är San Diego som han tycker är som ett litet Los Angeles. Mer kompakt. När han reser och hittar nya platser lyssnar han gärna på sina favoritlåtar. Ibland tänker han att det är han som skrivit dem vilket gör honom glad.
– Lite narcissistiskt kanske men man kan ju alltid drömma.

_DSC7639

Foto: Studio Emma Svensson

_MG_0173

Foto: Studio Emma Svensson

_Z6A6436

Foto: Studio Emma Svensson

Innan Andreas fick sin egna lägenhet var han inte alls intresserad av inredning. Men nu tycker han att det är roligt att fixa lite och köpa fina saker till hemmet. Det är dock hans flickvän som oftast har sista ordet men hon har bra smak, menar Andreas. Han älskar när det ser snyggt ut och önskar ibland att han hade bättre koll. Det bästa i hans lägenhet är ett indiskt harmonium som han beställt hem från eBay. Det ser ut lite som en tramporgel och han använder det ofta i sin musik. Förutom instrumentet har han, enligt honom, ett ”sjukt snyggt” bord med stor träskiva och stålben.

När Andreas beskriver sig själv får han tänka till och har svårt att komma på vad för ord som verkligen beskriver honom.
– Jag är hungrig. Inte hungrig på mat utan på mer. Jag är kräsen och på så vis mån om det jag får. Sen är jag en tänkare på gott och ont. Jag grubblar om mycket och skulle till exempel inte kunna säga vad min favoritfärg är utan att tänka på det först.

Andreas Moe har mött motgångar genom åren med musiken men på något sätt har han alltid tagit sig igenom dem. Som en typisk nordbo får han ofta tanken att han inte är bra nog men har alltid lyckats ta sig förbi det.

När han började musiken hade han ingen tanke på att nå ut och hjälpa människor. Men att få mejl och meddelanden om att hans musik har hjälpt andra är en häftig känsla, menar han. Han har fått mycket mentalt stöd från sina föräldrar och vänner att satsa på sin dröm, en dröm som kanske i början inte har en ekonomisk säkerhet.
– Jag tror att man måste riskera inkomsten för att få hålla på med det jag gör. Att inte ha försökt skulle jag inte kunna leva med.

DELA (13)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar