Annons

Annons

Så har Pella Hedeby inrett sitt AttefallshusVi har visat några av dem förut – men nu kan vi äntligen publicera alla bilder från vår bloggare Pella Hedebys snygga Attefallshus. Så låt dig inspireras av en compact living-lösning utöver det vanliga!


Det 25 kvadratmeter stora Attefalshuset används som kontor och rekvisitaförvaring åt Pella Hedeby som arbetar som stylist och dessutom driver bloggen STILInspiration här på ELLE Decoration. Huset – som även kan fungera som gästhus – är ritat av arkitekten Andreas Backman och inrett med Pellas säkra stil i elegant minimalistisk anda med naturnära färger och materialval.

Annons

Styling: Pella Hedeby
Foto: Sara Medina Lind och Pella Hedeby

Vintage bord från Garbo Interiors, Y-stol från Carl Hansen, lampa från Anglepoise. Vintage pall från Grandpa, pall med korksits Sinnerlig från IKEA. Ljusstake Kubus från By Lassen, kaffekopp från Vipp. I fönstret Sinnerlig bringare från IKEA. Lampor över köksbänken från Frama. På väggen Colorful poster från Lotta Agaton, fotografi av fotograf Anna Malmberg. Foto: Sara Medina Lind

– Attefallshuset och garagebygget planerades redan när vi flyttade in och två personer blev fem varannan vecka i huset. Vi behövde ramförallt mer förvaring och jag saknade ett arbetsrum och avlastningsutrymme för rekvisita. Lösningen blev att uppföra såväl garage som sedan tidigare var inritat på bygglovet och addera ett 25 km stort Attefallshus. Med dessa hus i vinkel framför huset blev en bonus en ombonad gårdskänsla, berättar Pella Hedeby.

Den liggande vita panelen är grundmålad och ska få ytterligare ett lager vit färg i sommar. Dörrar och fönster är specialbeställda från Kronfönster i samma stil som bostadshuset. Den svarta dörren är en gammal innerdörr fyndad på Blocket som Andreas isolerat med ny panel på insidan. Utvändigt kvarstår även färdigställande av marken med stenläggning på den nya gårdsplanen. Foto: Pella Hedeby

Hanteringen av bygganmälan, som kräver i stort sett samma underlag som ett bygglov, försenades över sommaren. Så byggstart blev i september när golvplattan gjöts på plats. Därefter murades väggar och tak byggdes, och det var ett slitigt jobb med att spåra och bila in el och vatten i de murade väggarna. Utvändigt kläddes Attefallaren med liggande vit panel för att matcha huset. Även fönstren specialbeställdes för att överensstämma med huvudbostaden på gården.

På sovloftet sover man skönt på en ekologisk traditionell futon madrass med Tatami gavel från Instylehouse.se, sängbord LTR Occasional table från Vitra, lampa på arm Tolomeo från Artsmide. Foto: Sara Medina Lind

Invändigt putsades väggar och ett badrum murades upp under sovloftet. Planlösningen ritades uteslutande för den funktion vi tänkt oss för huset. Ett stort rum med plats för arbetsbord och ett kök med vatten och lådvis med förvaringsutrymme. Även under sovloftet skapades utrymme för förvaring, såväl i rummet som i hallen. För inredningen fanns en ganska klar moodboard från början.

Golvet är betonggrunden som stålglättades direkt efter gjutning. Foto: Pella Hedeby

Betonggolvet glättades så snart det var gjutet och de putsade väggarna målades med en kalkfärgen Fresco från Pure & Original för ett livfullt uttryck. Val av nyans på väggarna ändrades under resans gång. Ursprungligen var planen helt vita väggar, men då djupet i kalkfärgen skulle gå förlorad då skiftningar ej framträder på så ljusa ytor ändrades detta. Valet föll på nyansen Bone. En varmt beigevit nyans.

Kök Voxtorp från IKEA, bänkskiva Silestone Cygnus från House of Design. Som redskapsstång används en reling från Habitat, svart mugg från Iittala. Glaskaraffer Sinnerlig från IKEA. Foto: Sara Medina Lind

– Första reaktionen var att den blev för varm – men nu känns färgvalet helt rätt! Så fint med den djupare nyansen i kontrast mot de vita snickerierna. Väggarna hade förmodligen känts väldigt kalla och intrycket hårt med en vitare färg på putsen.

Köket är IKEAs Voxtorp med infällda grepplister för ett minimalistiskt uttryck. Bänkskivan i Silestone Cygnus från House of design. Lampor från Frama. Fikonträd i planteringssäck från Bacsac. Väggfärgen är Fresco kalkfärg i nyansen Bone från Pure & Original. Foto: Sara Medina Lind

Snickerier, fönster, kök och förvaringsskåp är vita. Köket har infällda grepplister för ett minimalistiskt uttryck och högskåpen har försetts med läderhandtag för en mer personlig känsla. Bänksskivan var ett annat val som ändrades. Den planerade betongbänksskivan blev istället en Silestone i färgen Cygnus. Den ultrakompakta blanka kvartsytan kontrasterade fint mot det matta betonggolvet och färgen stämde perfekt ton-i-ton.

Inspirationsbilder och diverse inredningsdetaljer bildar stilleben på bänken. Bänkskivan i Silestone, kompakt kvarts i färgen Cygnus från House of Design.

– Ibland får man göra val för att förenkla processen. Tanken var att gjuta en egen betongskiva, men med alla färdigställande steg som kvarstod i huset kändes det skönt att leja bort vissa bitar. Leveranstiden på skivan var förvånansvärt kort, ynka två veckor från måttagning till att den installerades på plats.

Det lilla badrummet under sovloftet. Tvättställ från Furniture box, vit blandare Ringo från Swoon, Spegel IKEA, Lampsockel från Ifö. Hamam handduk från Edblad, Tvål från Grown Alchemist, tvålkopp IKEA.

Sedan kvarstod badrummet där materialval och detaljer blev definitiva först på sluttampen.
– Jag hade tidigt en känsla för vilket uttryck och vilka material jag önskade använda i huset. Dock blev valet av marmor som en liten överraskning även för mig.

De putsade väggarna är målade med Marrakesh kalkfärg i nyansen Elephant skin från Pure & Original, Doftljus från Hing Organics, marmorbricka från HAY, Handduk från Edblad och favoritparfymen Byredos Gypsy Water.

Väggarna i badrummet är även de målade med kalkfärg, Pure & Original Marrakech i nyansen Elephant skin som sedan behandlats med två lager vax för att motstå fukten. I duschhörnan föll valet på gigantiska marmorplattor i storlek 80×80. Plattan Calcatta Oro från I Marmi är beställningssortiment hos Centro kakel. Golvet i samma serie är en fiskbensmönstrad mosaik. Valet av det ljusa golvet blev ett lyckokast när det reflekterar ljuset så fint i det övrigt mörka rummet.

Vintage arbetsbord under Garbo Interiors, vintage pall från Grandpa, Y-stol med fårfäll som arbetsstol. Lampa Angelpoise. Fotografi på väggen av fotograf Anna Malmberg. Foto: Sara Medina Lind

– Sett i backspegeln så såg nog visionen och min moodboard ut ganska precis så här. Jag har fått det uttryck och den inneboende känsla som jag var ute efter, trots eller kanske tack vare några små justeringar på vägen. En pekpinne till mig själv och alla andra som bygger och planerar. Följ känslan!

Se fler bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan. Och missa inte Pellas inspirerande blogg STILInspiration!

18
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (150)
PINNA (5)

Annons
Annons

Annons

Laddar