Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Så gör du lyxig chokladfondue i mikron

09 apr, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Du behöver inte en fonduegryta för att bjuda på chokladfondue. Så här enkelt gör du efterrätten i mikron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Till exempel i en mikro!

Via: Boulderlocavore
Foto: Shutterstock

Via: Boulderlocavore

För 2 personer

Tid: 5 minuter

 

Du behöver:

4 msk mjölk

Ca 50 g choklad

Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex…

Annons

Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

 

Gör så här:

Häll mjölken i en liten skål.

Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.

Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.

Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.

Rör om – och doppa!

chokladfundue

Receptkälla: Wikihow

 

Läs även: Stressa av med chokladmeditation

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons