Annons

Annons

Så gav stylisten möblerna nytt liv
Möbeln blir bäst när du så långt som möjligt kan utforma den efter din personliga smak och dina specifika behov. Så tänker Ire Möbler som nu har tagit fram en serie nya bilder tillsammans med stylisten Tina Hellberg och fotografen Kimme Persson.

Annons

–       Vi har utgått från en särskild möbel i Ires sortiment och frågat oss: Vem kan tänka sig att köpa den här? Vad har den personen för stil och intressen? Utifrån det har vi sedan skapat en miljö där just den här personen kan känna sig hemma, säger Tina Hellberg till Elle Decoration.

Gilla ELLE Decoration på Facebook

–       Vi har också jobbat mycket med färger och mönster för att få ihop en helhet. Alla grupper har sina olika stilar och uttryck.

IRE4

IRE2

På frågan om vilken miljö som är Tina Hellbergs egen favorit kommer svaret snabbt:

”Det gröna rummet med mycket växter. Här har vi utgått från soffan Sofo som designats av Emma Olbers och fantiserat ihop en person som är väldigt naturnära och intresserad av hantverk, någon som vill ha gröna inslag och produkter som är snälla mot miljön. Färgen på väggen är Jotuns Minty Breeze och det är en kulör som jag använt mig väldigt mycket av tidigare, så jag kände intuitivt att den skulle passa här.”

IRE6

IRE7

Det mörkblå rummet har en mer modern aura, enligt Tina Hellberg.

”Här tänker jag mig en lite yngre målgrupp. Mörkblåa väggar kommer vi se mer och mer av, frågan kommer inte bli om man ska ha blått på väggen eller inte utan snarare ”Vilken blå ska jag ha?” Väggfärgen gifter sig fint med den olivgröna soffan, de vinröda inslagen i textilierna och så mässingsdetaljerna. Även om mässingstrenden är över kommer mässing fortfarande att ha en given plats i var mans hem eftersom det är ett väldigt fint material.”

IRE8

IRE1

”När det gäller det här rummet har jag nog snarare tänkt på min mamma. Den här miljön passar någon som är klassiskt lagd och vill ha det elegant hemma men ändå en modern känsla med lampan och ett personligt arrangemang på bordet. Och rosa och gult är verkligen en favoritkombination som alltid funkar.”

IRE5

IRE3

”Det här rummet har en skandinavisk stil som alltid går hem. Gardinerna är långa och eleganta och fåtöljen är i klassisk stil men det runda lilla bordet bidrar med ett modernt inslag. Och mönstren på mattan och kuddarna gör att helheten inte blir alltför sval.”

Foto: Kimme Persson

För information om möblerna på bilderna, klicka här.

DELA (18)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar