Annons

Annons

Så förnyar du din tavelvägg – 12 kreativa knepTrenden är här för att stanna men visst kan man tröttna på sin tavelvägg ibland? Här är 12 kreativa knep som förnyar tavelväggen på ett kick!


Alla hem behöver en omstart ibland. Men det behöver inte vara svårt! Ibland kan det räcka med att flytta om sina tavlor lite. Här är våra bästa tips på hur du förnyar tavelväggen!

tavelvagg_vaggfasthylla

Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

1. Hitta en baslinje

Här används en väggfast hylla som en rak baslinje för tavlorna, som får spreta iväg uppåt. Konstverken har hängts på måfå, men med ungefär samma avstånd från varandra för att skapa balans. En enhetlig färgskala förstärker harmonin.

Annons

tavelvagg_losaramar

2. Utnyttja ramen

Ta bort bakstycket på en gammal glasram och låt den hänga över ett verk som fästs direkt på väggen. Eller fynda vackra ramar på loppis och häng dem över en utriven tidningssida, en rolig mask eller en vacker textil. Ramar, cirka 90-115 kr, Tine K Home.

tavelvagg_linjering

Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

3. Häng på en linje

Genom att låta tavlornas överkant linjera skapas ett lugn i rummet – därefter kan du låta tavelväggen fortsätta ner på golvet!

tavelvagg_skap

4. Håll dig inom ramarna

Ett bra knep när du hänger tavlor är att utgå från en möbel. Här sätter skåpet en naturlig gräns för tavelväggen som bildar en kvadrat ovanför möbeln. Blanda tavlor, skulpturer och roliga småsaker för en lekfull känsla. Bild från Hej! Kreativa Hem 2 av Christina Breeze och Moa Samuelsson.

tavelvagg_ramar

5. Häng omlott

Inspireras av Casamanias monter på Milanomässan och samla massor med mindre, inramade bilder och häng dem i snören från en tavellist eller krokar högt upp på väggen.

tavelvagg_homestories

Foto: Ida Magntorn

6. Låt stå

Strunta i hammare och spik och låt konsten vila på en låg hylla. TEsta att vända en tavla bak och fram och blanda med växter, skulpturer och andra prydnader. Bild från Ida Magntorns bok Home Stories där du hittar ännu fler utsmyckningsidéer. 

tavelvagg_bokstaslampa

7. Lek med ljus

Många lampor och lampetter är konstverk i egen rätt eller blir fina att integrera i en tavelvägg. A-formad lampa (finns i fler bokstäver), 3 695 kr, Selett/Artilleriet.

tavelvagg_entavla

Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

8. I blickfånget

Ibland är det skönt att låta ett större verk lysa i ensam prakt. Ju mer dramatiskt, desto bättre! Här bildas illusionen av en ram tack vare skrivbordet och väggen. Växterna skapar en 3D-liknande effekt.

tavelvagg_klocka

9. Var analog

Med ett väggur blir det lättare att lägga ifrån sig mobilen. Införliva i en tavelvägg eller samla flera klockor på ett ställe. Klocka Analog, design Shane Schneck, 839 kr, Hay.

tavelvagg_hangare

10. Gör det lätt att byta

Med den dekorativa vajern My Spot kan väggen förnyas så fort andan faller på. Design Jan Plechac och Henry Wielgus, ca 1 099 kr, Menu.

tavelvagg_kladesplagg

11. Välj en väggbonad

Omfamna 70-talet och väv din egen väggbonad som du införlivar i tavelväggen för ett mjukt och ombonat uttryck på väggarna. Bild och produkter från Ferm Living.

tavelvagg_konstverk

Foto: Line Thit Klein Stylist: Mille Collin Flaherty

 

12. Gör väggen till ett konstverk

Med fondtapeter och digitaltryck finns alla möjligheter att göra hemmet till ett personligt paradis. Här ger en enorm fotokopia inköpt på Bless i Berlin illusionen av ett extra rum och för tankarna till ett härligt semesterparadis.

Här hittar du ännu mer tavelväggsinspiration!

 

Du kanske också gillar:

DELA (137)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar