Annons

Annons

Så får du bort de 6 vanligaste fläckarna från festenVad är ett kalas utan kras? Härlig stämning eller rörig fest, visst vore det väl ett mirakel om det inte spilldes något alls på festen? Som tur är finns det några knep för rengöringen av de värsta fläckarna. Kolla in!


En fest är ingenting utan lite fläckar och det är nästan oundvikligt att inte hitta lite spill dagen efter. Rengöringsexperten Debra Johnson, från Merry Maids, har tipsen på hur du tar bort de 6 vanligaste och kanske värsta fläckarna.

Annons

dinner_shutterstock_154475588

Rött vin

wine_shutterstock_329705756

Även om rött vin är en favorit är den inte snäll mot dukar och mattor. För att rengöra baddar du med en duk av microfiber eller en vit trasa. Häll över kolsyrat vatten och fortsätt att badda. Om fläcken redan är torr kan du blanda ihop diskmedel (1 msk), vinäger (1 tsk) och varmt vatten (2 dl) och badda på fläcken.

Stearin

candle_shutterstock_212374618

Om stearinet faller på favoritduken känns det som en mardröm. Lägg den då i frysen och skrapa bort det stela stearinet med en smörkniv. Om det finns stearin kvar, lägg ett vaxpapper under fläcken och stryk med strykjärn över fläcken på den andra sidan för att överföra fläcken till pappret.

Choklad

chocolate_shutterstock_351870830

Inget säger helg som choklad! Får du en fläck kan du blanda diskmedel (1 msk) och kallt vatten (2 dl) och badda sedan det fläckiga området tills fläcken försvinner. Använd sen en fläkt eller hårfön så att duken blir helt torr.

Kaffe

coffee_shutterstock_268529897

Kaffe på maten är alltid gott men lätt hänt att det spiller litegrann. Ta bort fläckarna med en duk av microfiber eller en vit trasa och blöt sedan fläckarna med diskmedel (1 msk), kallt vatten (2 dl) och vinäger (1 msk).

Sås

gravy_shutterstock_200552642

Vad vore mat utan sås? Lätt hänt att spilla på både dukar och kläder. Men var lugn. Det du kan göra är att torka med en trasa, på med fläckborttagningsmedel och lägg den i blöt i två timmar. Tvätta i maskin och fläcken är borta!

Sylt och bär

jam_shutterstock_221810647

Alltid gott med sylt och bär men en mardröm att få på sig och dukarna. Häll kokhett vatten på fläcken tills du ser den försvinna eller blanda ihop flytande tvättmedel (1/2 msk), vinäger (1 msk)) och en fjärdedel kallt vatten och låt det fläckade området vara i 15 minuter. Tvätta sen i kallt vatten.

Alla foton är från Shutterstock.

Källa: Popsugar.com

DELA (10)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar