Annons

Annons

Så gör du sommarens härligaste drink – rosésorbet!Sommaren är här och rosévin är populärare än någonsin i Sverige. Förutom att dricka vinet som det är fungerar det utmärkt att blanda drinkar på, eller som här – att göra en svalkande sorbet för varma sommardagar!


Stjärnkonditorn Per Bäckström har lagom till sommaren och semestern tagit fram ett läskande recept på rosésorbet. Sorbeten är gjord på blodapelsin, hallon, citron, smultron och rosévin. Bären känns igen i rosévinet vilket gör att smakerna gifter sig fint och förstärker varandra.

Annons

Läs också: Älskar du rosé? Då måste du testa frosé!

– Rosésorbeten är en drink och dessert i ett. Antingen äter man den som sorbet enbart eller så lyxar man till det och beställer den toppad med rosévin – vilket lyfter bärsmakerna ytterligare ett snäpp. Somrigare än sorbet och rosé blir det inte, säger Per Bäckström, konditor och driftchef för Wienercaféet och Stinas Bageri, i ett pressmeddelande från Perfect Day.

Rosésorbet med Perfect Day Rosé.

Bären i sorbeten blandar sig bra med rosévinet. Foto: Linus Morales

Internationellt serveras ofta sorbet tillsammans med lite champagne vilket inspirerade till att toppa Rosésorbeten med en skvätt rosévin.

Rosésorbeten serveras på Wienercaféet på Biblioteksgatan och på Trattorian vid Norr Mälarstrand i Stockholm under hela sommaren. Vill du testa på att göra sorbeten själv hemma hittar du receptet här.

Läs också: Så gör du sommarens godaste, och mest annorlunda, sangria!

Rosésorbet för cirka fem personer:

100 g blodapelsinpuré
100 g hallonpuré
130 g smultronpuré
1,1 dl rosévin
1 st pressad citron
65 g sockerlag
1 g gelatinblad

Gör så här:

Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen. Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.

DELA (54)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar