Annons

Annons

Rosa och rost i perfekt kombination på ManhattanKirsten Kjær Weis älskar att vara 
hemma. I lägenheten på Manhattan finner hon ro bland toner av 
rosa, dansk design och vintagefynd.


På 10:e våningen i New Yorks finansdistrikt, med gångavstånd till både Wall Street och Frihetsgudinnan, bor grundaren av det ekologiska sminkföretaget Kirsten Kjær Weis. Här känns inredningen självklar, men är enligt Kirsten själv ett resultat av en vacker byggnad och en mix av saker hon tycker om.

Annons

Av: Pernille Vest
Text: Maja Hahne Regild
Foto: Birgitta Wolfgang

Gilla ELLE Decoration på Facebook

– Jag har inte försökt att skapa en speciell inredningsstil, stämningen är viktig för mig och för den person jag är. Det finns så mycket själ och känsla i en historisk byggnad som denna. Ljus, mönster, färger och texturer gör hela skillnaden för mig. Jag har inrett med saker och färger jag gillar och trivs att ha runt mig, säger Kirsten.

För Kirsten var det kärlek vid första ögonkastet när hon klev in i lägenheten första gången. Lägenheten hade potential med gamla vackra golv och ljusinsläpp från femton stora fönster men krävde eftertanke med den långsmala, korridorliknande planlösningen. För att skapa en mer öppen känsla i lägenheten har väggar rivits, men Kirsten har fortfarande bevarat många för att skapa små oaser för arbete och privatliv.

– Jag ser mitt hem som en kreativ bas där jag kan uttrycka mig. Mitt hem och mitt företag går hand i hand. Jag älskar saker med patina som fått en historia genom användning och återanvändning, säger Kirsten.

Det syns inte minst i inredningen. Kirsten inreder med vintagefynd, främst franska och amerikanska, helst i trä med vacker patina och kombinerar det med klassisk dansk design. Vackert och hållbart. Inspirationen kommer genom hennes arbete med färger och former och hon kan ägna en hel dag åt att strosa i New Yorks gamla textilområden.

– Där finns det alltid något för hemmet eller som inspiration för mitt företag. Det tillsammans med mitt intresse för konst, mode, design och natur är en härlig mix här hemma.

Se alla bilder och läs allt om inredningen i bildspelet nedan!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

DELA (48)
PINNA (5)

Annons
Annons

Annons

Laddar