Annons

Annons

Roliga idéer för barnrummet
Det finns inte många rum som inbjuder så till förändring och hemmafix som ett barnrum. Inredningen växer i takt med barnen och även små förändringar blir väldigt uppskattade. Vi har plockat ut några enkla, billiga och roliga gör det själv-idéer ur den nya Ikeakatalogen, som fick det att klia i våra fingrar av skaparlusta.

Annons


Att få barnen att lägga sig i tid är inte alltid lätt. Men om de små själva får hjälpa till att inreda sitt rum så kanske, vem vet, går det lite lättare att få dem i säng nästa gång. Med spännande textilier i taket  har du en godnattsaga som räcker hela natten. Du behöver inte som på bilden skapa ett collage, det går lika bra med en färdig metervara som har ett motiv och mönster som har något att berätta. Kul att tillsammans med barnen bestämma temat. Har ni redan ett fint påslakan, fäst upp det i taket!


Var sak på sin plats. Genom att enkelt rita och markera ut var varje föremål hör hemma blir det både roligare och enklare att städa upp bland alla prylar, kläder och leksaker. Som ett stort pussel! Här i hallen men idén fungerar lika bra i barnrummet.


Har du tröttnat på en gammal möbel? Släpp spärrarna och graffitispraya fram nytt liv med lite – eller mycket – färg. Helt lagligt och väldigt, väldigt roligt. Köp sprayfärg i en hobbybutik för en liten peng, kom bara ihåg att täcka över golvet innan du börjar. Eller testa att klä möbeln, exempelvis luckorna på ett skåp, med tyg. Allt du behöver är metervara, sax och häftpistol.


Dekorera enkelt valfria möbelben med tunna remsor av tyg. Som här på bilden, klä ett par bordsben med mönstrat spilltyg. Billigt och enkelt, bara vira runt långa tygremsor och fäst med limpistol, textiltejp eller bara genom att knyta. På bara några minuter har du fått ett personligare bord eller stol.


Har ni en sänggavel i tyg – fram med nål och tråd och låt kreativiteten flöda. Brodera fram ett konstverk, skriv en fin hälsning eller namnet på personen som sover i sängen. Enkelt att förnya och variera, bara klipp upp och dra loss tråden och börja om från början.


Dekorera en vanlig rislampa med målarfärg eller pennor. På bilden har man använt Ikeas lampskärm Regolit, 25 kr/st.

[nggallery id=280]

Ett enkelt och roligt sätt att pigga upp exempelvis sängbenen eller några andra möbler med lite färg. Använd vanlig maskeringstejp och ta hjälp av ett pappersark och ett glas för att få en mall för de runda formerna. På bilden som kommer från Ikeas blogg Livet hemma har man fått till en cirkuskänsla genom att måla Sultan sängben med geometriska former.

För den som vill skapa ännu mer cirkuskänsla hemma har vi letat fram några passande inredningsdetaljer från Ikeas barnkollektion, klicka på bildspelet ovan för att se dem.

DELA (1)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar