Annons

Annons

Redaktionens julklappar: Anders

Redaktör Anders Bergmark väljer i år att ge bort klappar för köket: ”Det viktigaste med maten är sällskapet. Men arbetet i köket blir också roligare med praktiska och vackra redskap.”


1. Stark när det behövs
Kaffe, om någonting, är en smaksak. Med bryggaren från Chemex får man det precis som man vill ha det. Det kanske tar några minuter extra, men resultatet är värt att vänta på. Volym 1 liter, pris 475 kr.

Annons
Gilla ELLE Decoration på Facebook

2. Generös
Formgivaren Marcel Wanders ligger bakom serien Dressed för Alessi. Senast ut är en serie kokkärl i aluminium med botten av stål som även fungerar på induktionshällar. Pryder sin plats både på spisen och matbordet. Grytans diameter är 24 cm, pris 1 420 kr inklusive locket i rostfritt stål.

3. Skärpt i alla lägen
Gammal vänskap rostar aldrig och inte en bra kökskniv heller, om man sköter om den. Den fina Santoku-kniven från Ugglan och Eggen kan bli en vän för livet i köket. Japanskt handsmitt blad i kolstål, längd 165 mm, och handtag i svensk ek. Pris 1 500 kr inklusive frakt.

4. Välkomnande
Linneduken Våga från Växbo Lin behöver varken strykas eller manglas och får en lätt vågig struktur efter tvätt. Perfekt att servera god, enkel och närande mat på. Finns i ett tiotal färgställningar, sex storlekar samt som metervara med 160 cm bredd. Pris 975 kr/m.

5. Het på det mesta
Pepparkvarnen Knuff av Mats Broberg och Johan Ridderstråle för Klong lanseras i höst i nya färgen ljusblå. Mått 16×8 cm, pris 625 kr.

6. Stabil när det gungar
Skärblocket av limmat ändträ är praktiskt taget outslitligt, har tillräcklig tyngd för att vara stabilt under kniven och är vackert nog att ställa fram på bordet. Finns i tre standardstorlekar, här skärblocket Lilla i ek, 450x350x50 mm, pris 1 500 kr inklusive frakt. Ugglan och Eggen.

DELA (0)
PINNA (0)

Annons
Annons

Annons

Laddar